Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Kledingwinkel Yvonne Coldeweijer blijkt financiële strop: ‘Een miljoen verloren’

het gigantische aantal Insta-volgers dat Yvonne Coldeweijer is kwijtgeraakt na beginnen betaalkanaal
Beeld: Youtbue LifeOfYvonne

Heb je ooit gedroomd van een eigen kledingwinkel? Yvonne Coldeweijer ook. Haar avontuur in de modebranche was allesbehalve een catwalk vol rozen. Van juicekoningin naar mode-magnaat met een pittige financiële kater. Hoe kan een bruisend begin zo snel veranderen in een financiële fiasco? In een video op haar Instagramkanaal LifeOfYvonne vertelt Yvonne over hoe haar Meid in the city-boutique in Amsterdam veranderde in een financiële strop.

Yvonne’s droom: Kledingwinkel van online naar fysiek

Yvonne Coldeweijer, beter bekend als de voormalige “Queen of Juice“, maakte de gedurfde overstap naar de modewereld door naast haar succesvolle webshop een fysieke boetiek te openen. In een tijdperk waarin vele ondernemers juist de digitale weg inslaan, besloot Yvonne haar hart te volgen. Haar doel? Een eigen, tastbare winkel waar de klant de stoffen kan voelen en direct mee kan nemen. Een droom die voor velen aantrekkelijk klinkt, maar de realiteit bleek weerbarstiger.

Kledingwinkel Yvonne Coldeweijer
Beeld: Instagram LifeOfYvonne

Het opzetten van een team: groei of valkuil?

In het begin leek Yvonne alles in haar eentje te kunnen, maar al snel realiseerde ze zich de noodzaak van een ondersteunend team. Ze stelde een groep samen die van alles op zich nam: van content creatie tot klantenservice. Het team groeide, en met de opening van de fysieke winkel in Amsterdam nam ook het aantal taken toe. Echter, meer personeel betekende ook hogere kosten – kosten die niet direct terug te zien waren in de omzet.  “Iedereen deed het super goed, maar om nou te zeggen: hierdoor maak ik extra omzet… Nee”, vertelt Yvonne in de video. “Want de content die echt sales opleverde, dat was ík. Mijn posts op mijn Instagram. Al met al super leuk die extra content, maar je hebt mij. Dus het was niet echt nodig.”

Miljoen verloren

Ondanks haar sterke online aanwezigheid, bleek de dagelijkse klantenstroom in Yvonne’s winkel teleurstellend. De winkel was druk bezocht op zaterdagen, maar doordeweeks bleven de kledingrekken onaangeroerd. Dit had een directe impact op de financiële gezondheid van haar onderneming. “Die kosten die ik maakte voor dat pand, haalde ik daar niet uit”, vertelt Yvonne. “Als ik 50.000 euro winst heb gemaakt, dan is dat al veel, van die miljoen. It’s gone.”

Kledingwinkel Yvonne Coldeweijer blijkt financiële strop
Beeld: YouTube Yvonne Coldeweijer

Financiële lessen uit een mode-experiment

Een jaar na de grote opening, de harde werkelijkheid: een verlies van een miljoen euro. De droom van Yvonne om een bloeiende fysieke boutique te runnen, werd overschaduwd door de zware financiële lasten. Dit scenario is niet uniek in de mode-industrie, waar vele beginnende ondernemers zich vergissen in de complexiteit van fysiek retailmanagement. Terugblikkend geeft Yvonne toe dat ze fouten heeft gemaakt, maar ook waardevolle lessen heeft geleerd. Haar toekomst in de mode lijkt onzeker, maar haar ondernemersgeest blijft ongetemd. Ze plant een voorzichtigere benadering, met de focus terug op online expansie waar haar kracht ligt.

Modderige catwalks en dure lessen

Yvonne’s verhaal is een krachtige herinnering aan de risico’s van ondernemerschap in de mode. Wat begon als een sprankelende droom, eindigde in een strop. Echter, elk modderig pad kan leiden tot een nieuwe, misschien zelfs betere route. Met haar ervaringen rijker, is Yvonne klaar voor de volgende stap – met beide voeten stevig op de online grond. Zal ze haar weg terugvinden naar de top? Dat, beste lezer, is een cliffhanger die zelfs de beste modebladen niet zouden misstaan. Laten we toekijken hoe deze modekoningin haar kroon herstelt, één post tegelijk.

Check ook:

‘Betalende volgers Yvonne Coldeweijer zeggen abonnement op’: ‘Waar is de juice?!’

You May Also Like