Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Nieuwe ‘dating-regel’: Vrouwen pas met mannen naar bed als ze $2.000 aan ze hebben uitgegeven

Nieuwe 'dating-regel': Vrouwen pas met mannen naar bed als ze $2.000 aan ze hebben uitgegeven
Beeld: Pexels Tuấn Kiệt Jr. & cottonbro studio

Het vrijgezelle bestaan en het zoeken naar een partner in de jaren twintig van de 21e eeuw neemt een opmerkelijk bizarre vorm aan. Er zijn talloze trends en tactieken waarmee je namelijk rekening moet houden. Een nieuwe dating tactiek geeft aan dat vrouwen niet met een man naar bed moeten gaan voordat hij een bepaald bedrag aan haar heeft uitgegeven. We leggen je dus uit hoe groot het bedrag is dat een man aan je moet uitgeven voordat je met hem naar bed gaat.

Ontwikkeling

Aan de start van dit decennium zagen aspirant-verliefden zich geconfronteerd met lockdown maatregelen die het hen belemmerden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten, terwijl de opkomst en diversificatie van allerhande dating applicaties betekenden dat de kansen om de ware Jacob te vinden exponentieel toenamen. Naast de groei in digitale ontmoetingsplaatsen is er een lexicon aan nieuwe terminologieën ontsproten, zoals ‘phubbing’, ‘vulturing’ en ‘dexting’, die stuk voor stuk unieke facetten van de hedendaagse dating cultuur beschrijven.

‘Drie dates-regel’

Desalniettemin is er een nieuwe trend in de datingwereld die aan populariteit wint en die het conventionele concept van de ‘drie dates-regel’ aanzienlijk lijkt te overstijgen. Deze welbekende regel, die suggereert dat fysieke intimiteit het best uitgesteld kan worden tot minstens de derde afspraak, gaat ervan uit dat tegen die tijd de betrokken personen voldoende interesse hebben om de relatie verder te verdiepen, daar waar een vroegtijdige lichamelijke toenadering een van beiden zou kunnen doen afhaken uit verveling of desinteresse.

€2000,- uitgeven

De nieuwste trend wordt verwoord als de ‘2000-dollar-dates-regel’. Jana Hocking, een deskundige op het gebied van daten, licht toe dat deze theorie, die momenteel de ronde doet op sociale media, vrouwen aanraadt om de slaapkamer niet te delen voordat een man aanzienlijk in hen heeft geïnvesteerd, in financiële zin. In een artikel op news.com.au verklaart ze: “Wat me aanvankelijk aantrok in deze regel is het idee dat als een man bereid is om in de loop van verschillende afspraakjes een bedrag te spenderen dat oploopt tot €2000, dit een sterke indicatie is dat hij serieus in je geïnteresseerd is. Als een man zijn libido zo lang in toom kan houden, dan wijst dit op een blijvende verbintenis. Een tweede, en mogelijk nog doorslaggevend argument voor deze regel is dat de hoeveelheid tijd die je samen doorbrengt, zonder afleiding van fysieke intimiteit, ons in staat stelt eventuele afknappers tijdig en op een goede manier te identificeren en aan te pakken.”

De moeite waard

Hocking kwam deze theorie op het spoor via Tink, een podcast host gespecialiseerd in daten. Zij erkent dat ze aanvankelijk sceptisch stond tegenover dit concept, aangezien tweeduizend euro geen gering bedrag is om zomaar te spenderen aan een ander. Toch raakt ze meer en meer overtuigd van het potentieel van deze aanpak; dit bedrag geeft immers ruimschoots de tijd om te beoordelen of iemand werkelijk de moeite waard is. De dating expert benadrukt dat deze theorie wellicht niet opgaat voor de uitermate welgestelden onder ons, aangezien zij dergelijke bedragen met gemak kunnen uitgeven. Voor de gemiddelde persoon kan het echter zeker de moeite waard zijn om te overwegen. “Terwijl ik nadacht over enkele mannen met wie ik na drie tot vijf afspraakjes het bed heb gedeeld, besefte ik dat als ik volgens deze theorie had geleefd, ik waarschijnlijk enkele misstappen had kunnen ontlopen,” besluit Hocking.

Check ook: Dit is hoeveel geld Marco Borsato nog over heeft nadat hij compleet gecanceld werd

Bron: ladbible.com

You May Also Like