Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

BBQ-seizoen van ongelooflijke kluns is al voorbij voordat hij begonnen is

BBQ-seizoen van ongelooflijke kluns is al voorbij voordat hij begonnen is
Beeld: Vkmag

Het BBQ-seizoen is aangebroken en dat betekent heerlijk eten, gezelligheid en… brandende ongelukken? Voor deze kluns was het BBQ-avontuur voorbij nog voor het goed en wel begonnen was. In plaats van de handige houtskoolstarter te gebruiken, koos hij voor de ouderwetse methode met veel peut en vlammen. Het resultaat? Een barbecue die je niet snel zult vergeten!

Een handige tool voor elke BBQ-seizoen

Een houtskoolstarter is een eenvoudige metalen buis met ventilatieopeningen aan de onderzijde en een rooster bovenin. Je stopt er houtskool in, steekt onderaan wat aanmaakblokjes of kranten aan, en binnen no-time zijn je kolen gloeiend heet. Geen gedoe, geen peut, geen ongelukken. Onze kluns uit de video koos helaas voor de oudere wijze. Met een beetje peut (lees: veel te veel) en een flinke dosis vlammen probeerde hij zijn barbecue aan te steken. Spannend om te zien? Ja. Een goed idee? Absoluut niet.

BBQ-seizoen van ongelooflijke kluns is al voorbij voordat hij begonnen is
Beeld: Pexels Lukas

Veiligheid eerst tijdens BBQ-seizoen

Een houtskoolstarter zorgt voor een gecontroleerde en veilige ontsteking van je kolen. Een houtskoolstarter vermindert het risico op ongelukken en zorgt ervoor dat je barbecue-ervaring soepel verloopt. Met een houtskoolstarter ben je veel sneller klaar om te grillen. Geen gepruts met aanmaakvloeistof en lucifers, gewoon snel en efficiënt aan de slag. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou uren wachten op gloeiende kolen?

Een voorbeeld van hoe het niet moet

De video laat duidelijk zien waarom je beter voor een houtskoolstarter kunt kiezen. Onze onfortuinlijke barbecuer gooit veel te veel peut op de kolen, wat leidt tot een gigantische vuurbal. Spectaculair, maar levensgevaarlijk en allesbehalve effectief. Hopelijk leert hij (en wij allemaal) hier een belangrijke les: kies voor de veilige en efficiënte methode. Een houtskoolstarter maakt het BBQ-leven niet alleen makkelijker, maar ook veiliger.

BBQ tips:

Check ook: