Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw in tranen omdat ze na behalen van diploma 40 uur per week moet werken

Vrouw huilt tranen met tuiten, nadat ze na het behalen van haar diploma 40 uur per week moet werken
Beeld: TikTok mays.kolf

Stel je voor: je hebt net de veilige haven van de universiteit verlaten en staat aan de start van het ‘echte’ leven. Klinkt avontuurlijk, toch? Maar wacht eens even, is dit nu het grote volwassen zijn? Elke dag vroeg op, in de file staan, en dan ook nog 40 uur per week werken? De ‘arme’ Maysa doet haar verhaal in een TikTok video.

40 uur per week

Na jaren van studeren, examens, en het najagen van een diploma, worden veel jongvolwassenen zoals Maysa plotseling geconfronteerd met een “verschrikkelijke” nieuwe realiteit. Wat eerst een duidelijk doel leek, verandert in een onzekere toekomst. Dit is het verhaal van Maysa, die haar bezorgdheid deelt over het starten van haar carrière en de balans tussen werk en privéleven. Maysa’s ervaring is typerend voor velen. Na jaren van academische vrijheid en flexibele schema’s, brengt de overgang naar baan die je 40 uur per week moet uitoefenen een schok teweeg. Haar video op TikTok illustreert de abrupte verandering en het verlies van vrije tijd dat dit met zich meebrengt.

40 uur per week
Beeld: TikTok mays.kolf

De Uitdaging van de Werk-Privébalans

Voor Maysa, en vele anderen, is het grootste “struikelblok” de vermindering van vrije tijd. Na een lange dag achter de laptop volgt de drukte van het huishouden en de weinige persoonlijke tijd die overblijft. Dit contrast met het studentenleven is voor velen een bittere pil. Hoewel de overgang uitdagend is, biedt het ook kansen. Het is een tijd om verantwoordelijkheid te nemen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en onafhankelijkheid op te bouwen. Maysa’s verhaal is een krachtig voorbeeld van zelfrespect en doorzettingsvermogen.

@mays.kolf

Gen Z struggles

♬ origineel geluid – Maysa

Een Les in Realisme

De ervaring van Maysa onderstreept het belang van realistische voorbereiding op het werkende leven tijdens de studieperiode. Dit kan toekomstige afgestudeerden helpen om beter voorbereid te zijn op wat komen gaat. Maysa’s verhaal op TikTok is meer dan alleen een persoonlijke uitlaatklep; het is een weerspiegeling van een generatie die worstelt met de overgang van studie naar werk. Door dit soort verhalen te delen, kunnen we de realiteit van het ‘volwassen‘ leven beter begrijpen en accepteren. Het is een reis met ups en downs, maar uiteindelijk is het een pad van groei en zelfontdekking.

Check ook: 20-jarige artieste roept op tot streamen van haar muziek: ‘9 tot 5-baan is niks voor mij’

You May Also Like