Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

38-jarige man gaat door het leven als ‘volwassen baby’: “Ik wil niet volwassen zijn”

38-jarige man gaat door het leven als ‘volwassen baby’: “Ik wil niet volwassen zijn”
Beeld: YouTube iWonder

Stanley, een 38-jarige man, leidt een uitzonderlijk leven dat velen wellicht moeilijk te bevatten vinden. Hij heeft er bewust voor gekozen om als een ‘volwassen baby’ door het leven te gaan, een levensstijl die diepere wortels heeft dan op het eerste gezicht lijkt.

Volwassen baby

Elke ochtend begint Stanley, net als een baby, met een flesje sap, want koffie past niet binnen zijn gekozen identiteit. Zijn dagen zijn gevuld met activiteiten die typisch zijn voor een tweejarige. Het kijken naar kinderprogramma’s, kleuren, en het spelen met DUPLO Lego bieden hem een vorm van ontspanning en een kans om te ontsnappen aan de volwassen wereld met al haar regels en verwachtingen. Stanley’s toewijding aan deze levensstijl komt tot uiting in zijn keuze voor kleding en accessoires. Hij heeft een persoonlijke, op maat gemaakte wieg gebouwd, voorzien van een mobiel, beddengoed met een leeuwenwachtthema, en een aquarium. Belangrijk in zijn routine is het dragen van luiers, die hij zorgvuldig selecteert op basis van hun ontwerp en absorptievermogen. Hoewel hij de luiers daadwerkelijk gebruikt, benadrukt hij het belang van hygiëne en het gebruik van het toilet voor grote behoeften.

volwassen baby
Beeld: YouTube iWonder

Twee belangrijke redenen

De keuze voor zijn levensstijl als volwassen baby is ingegeven door twee belangrijke redenen. Ten eerste begon hij op zijn dertiende het bed te bevochtigen, wat leidde tot het gebruik van luiers. Meer betekenisvol echter is dat deze levensstijl hem helpt bij het verwerken van de trauma’s van kindermishandeling die hij heeft meegemaakt. Voor Stanley bieden de luiers en zijn identiteit als baby een gevoel van veiligheid en bescherming, een herbeleving van de zorgeloze kindertijd die hij nooit heeft kunnen ervaren. Stanley benadrukt dat zijn leven als volwassen baby niet seksueel getint is. Het gaat puur om het herwinnen van gevoelens van liefde, bescherming en veiligheid die typisch zijn voor de kindertijd. Hij brengt dagelijks slechts enkele uren door in deze rol, voornamelijk in de avonden en ochtenden. De rest functioneert hij als een normale volwassene.

Empathie en begrip

Het verhaal van Stanley is niet alleen een intrigerend kijkje in een onconventionele levenswijze, maar ook een krachtige herinnering aan het belang van empathie en begrip voor de diverse manieren waarop individuen omgaan met hun verleden en persoonlijke uitdagingen. Het toont aan dat er achter elke unieke levenskeuze een diepere psychologische behoefte schuilt, een streven naar genezing en troost in een wereld die vaak hard en onbegripvol kan zijn.

Check ook: Man transformeert zichzelf om te leven als 6-jarig meisje

You May Also Like