Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Rare collega zoekt vervanger voor zijn middagdienst omdat zijn kat anders in bed plast

Gast zoekt vervanger voor zijn middagdienst anders plast zijn kat in bed
Beeld: jezuswatslecht.nl & Pexels Tranmautritam

Ah, de avonturen van de moderne mens en hun katachtige metgezellen; een saga die zowel het hart verwarmt als de wenkbrauwen doet fronsen. We duiken diep in de psyche van Marien, een man met een kat, die wanhopig probeert te voorkomen dat zijn huis verandert in een no-go zone voor neuzen.

Zijn kat staat al klaar

Op een dag, te midden van het digitale tijdperk waarin communicatie sneller gaat dan het licht, stuurt Marien een bericht naar Joëlle. “Hoi Joëlle, vraagje: zou je voor mij kunnen invallen zondag? Het is de middagdienst van 12:00 tot 16:00 en ik heb iets belangrijks dan,” typt hij, hoopvol. De urgentie van de situatie wordt al snel duidelijk. Marien staat op het punt een nationale crisis te ontketenen, want als hij geen vervanging vindt, staat zijn kat klaar om het bed te transformeren in een privézwembad. Maar niet het soort zwembad waarin je wilt duiken.

gesprek
Beeld: jezuswatslecht.nl

Kat met persoonlijke vendetta

Joëlle, die blijkbaar betere plannen heeft in Olst bij haar ouders, wijst zijn verzoek af. Marien, diep teleurgesteld, laat een reeks “Grrrrrrr” los, waarschijnlijk in de hoop dat zijn frustratie op magische wijze een oplossing biedt. Maar zoals we allemaal weten, lost woede zelden iets op, behalve misschien het verhogen van je bloeddruk. De reden voor Marien’s wanhoop? Een kat die een persoonlijke vendetta lijkt te hebben tegen elk stuk onbeschermd textiel, vooral als dat textiel deel uitmaakt van Marien’s bed. De oorzaak van dit gedrag? De nieuwe kat van de buren, die met een boze blik door het raam staart, waardoor Marien’s kat zich bedreigd voelt en besluit zijn territorium te markeren op de meest dramatische manier mogelijk.

kat screenshot
Beeld: jezuswatslecht.nl
kat gesprek screenshot
Beeld: jezuswatslecht.nl

De oplossing

Marien’s oplossing? Niet de voor de hand liggende keuze om een oppas in te huren, want laten we eerlijk zijn, vreemden die je toilet gebruiken is blijkbaar een stap te ver. Veel erger dan het aroma van kattenurine dat zich meester maakt van je slaapkamer, toch? Dus daar hebben we het, een verhaal zo oud als de tijd zelf: man probeert kat te begrijpen, kat besluit man’s leven ingewikkeld te maken, man weigert logische oplossingen te overwegen. In de tussentijd zweeft Marien ook nog eens als een zwevende kiezer in de politieke ether, onbeslist en onbewust van het feit dat zijn grootste probleem niet in het stemhokje ligt, maar op zijn eigen bed.

kat gesprek
Beeld: jezuswatslecht.nl
kat
Beeld: jezuswatslecht.nl

Complexiteit van het leven

Laten we een moment nemen om Marien te bedanken voor het herinneren aan de complexiteit van het leven met katten en de absurde lengtes waartoe we zullen gaan om onze harige vrienden tevreden te stellen. En onthoud, de volgende keer dat je kat besluit je bed als persoonlijk toilet te gebruiken, misschien, heel misschien, is het inhuren van een oppas niet zo’n slecht idee.

Check ook: Kat maakt op treffende wijze duidelijk wie nou echt de baas in huis is

You May Also Like