Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Oma moet 3 keer per week oppassen, maar wordt niet uitgenodigd voor kerst door dochter

Oma is niet uitgenodigd voor kerst, maar moet wel wekelijks 3 keer oppassen
Beeld: Pexels Kampus Production & Nicole Michalou

In een ontroerend verhaal, gedeeld in een populaire rubriek “Opgebiecht” van de Telegraaf, komt het pijnlijke relaas van een oma die niet welkom is bij de kerstviering van haar dochter aan het licht. De oma is niet uitgenodigd voor kerst, maar moet wel 3 keer per week oppassen. Deze situatie is des te meer hartverscheurend gezien haar intensieve rol in het leven van haar kleinkinderen, waarvoor ze driemaal per week oppast.

Oma is niet uitgenodigd voor kerst

De oma in kwestie deelt haar verdriet over het feit dat ze niet is uitgenodigd om Kerst met haar dochter en haar gezin te vieren. Ondanks haar essentiële rol als oppas voor haar twee en drie jaar oude kleinkinderen, lijkt haar aanwezigheid bij de feestelijke gelegenheden niet gewenst. Haar dochter heeft andere plannen gemaakt: Kerstavond met vrienden, een etentje op eerste kerstdag en een skitrip naar Italië op tweede kerstdag. Deze situatie brengt een diep gevoel van veronachtzaming en verdriet bij de oma. Ze benadrukt hoe ze altijd klaar heeft gestaan voor haar kleinkinderen, vanaf hun geboorte, en hoeveel vreugde dit haar brengt. Ze stelt zichzelf open voor haar familie, maar voelt zich nu aan de kant geschoven en alleen goed voor het oppassen.

Oma is niet uitgenodigd
Beeld: Pexels Kampus Production

Vorig jaar was ze nog welkom

Kerst was voor haar altijd een moment van samenzijn en verbondenheid. Vorig jaar was ze nog welkom, maar dit jaar, ondanks de hectiek van de reisplannen, voelt ze zich buitengesloten. Deze afwijzing raakt haar diep, vooral omdat ze merkt dat haar bijdrage aan het gezinsleven niet op waarde wordt geschat. Haar schoonzoon, die haar over de kerstplannen informeerde, lijkt zich niet bewust van de impact van deze beslissing. Haar dochter, die de waarden van familie en samenzijn van haar heeft geleerd, lijkt deze te hebben vergeten.

Oma is niet uitgenodigd voor kerst
Beeld: Pexels Nicole Michalou

Niet stoppen met oppassen

Ondanks het advies van haar vriendin om te stoppen met oppassen, kiest de oma ervoor dit niet te doen, uit liefde voor haar kleinkinderen. Dit verhaal legt een complexe familiedynamiek bloot, waarbij de oma worstelt met gevoelens van afwijzing en verdriet, terwijl ze toch haar rol als liefdevolle grootmoeder blijft vervullen. Het roept de vraag op hoe families omgaan met de balans tussen persoonlijke plannen en de waardering voor degenen die achter de schermen zoveel bijdragen.

Check ook: 93-jarige oma gaat viraal met reactie op de dood van haar ex

You May Also Like