Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ultraluxe penthouse in Eindhoven gaat viral vanwege absurdistische Funda-foto’s

Ultraluxe penthouse in Eindhoven gaat viral vanwege absurdistische Funda-foto's
Beeld: Funda

Als je dacht dat Eindhoven enkel bekend stond om zijn innovatieve technologie en design, dan heb je duidelijk nog niet gehoord van het ultraluxe penthouse dat recent viral is gegaan dankzij zijn, laten we zeggen, ‘unieke’ Funda-foto’s. In een stad waar je eerder een brainport dan een zeehaven verwacht, ligt een penthouse dat niet zou misstaan in de bladzijden van een glossy magazine of een Instagram-feed van een wereldberoemde influencer. Maar eerlijk is eerlijk, als dit penthouse een Instagram-account had, zou het waarschijnlijk meer volgers hebben dan de gemiddelde influencer.

Classy en fabulous, net als de eigenaresse

De eigenaresse, door intimi liefkozend ‘La Strijbosch’, ook wel de Coco Chanel van Eindhoven genoemd, heeft besloten haar stulpje te verkopen. Na tien jaar van glitter en glamour, waarbij elke hoek van het appartement schreeuwt “kijk naar mij!”, is het tijd voor iets nieuws. En hoe kun je beter adverteren dan met een quote van Coco Chanel zelf: “A girl should be two things: classy and fabulous”. Nou, dit penthouse is niet zomaar classy en fabulous, het is de definitie van over-the-top luxe. Maar goed, als je € 3.450.000 neertelt, verwacht je ook wel iets meer dan een IKEA-keukentje en een paar Zweedse gehaktballetjes.

woonkamer
Beeld: Funda

Ultraluxe penthouse in Eindhoven

Op de negende verdieping van het complex, met plafonds die de hoogte van sommige mensen hun ambitie evenaren (lees: tot wel 9 meter hoog), vind je dit architectonische hoogstandje. Het is het hoogste penthouse van Eindhoven, dus je hebt geen last van nieuwsgierige buren die even over het balkon leunen om te vragen naar de suiker. De privacy is zo geweldig, dat je je een A-lijst beroemdheid waant die ontsnapt aan de paparazzi.

penthouse foto
Beeld: Funda

Kunstige klasse van Cornelis Le Mair

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de inrichting, waarbij elke hoek van de kamer iets weg heeft van een kunstgalerie. Cornelis Le Mair, niet de minste onder de kunstschilders, heeft zijn stempel gedrukt op het interieur. Dit is niet zomaar een likje verf, nee, dit is een statement. Het is alsof de Mona Lisa je vanaf elke muur aanstaart, en geloof mij, deze Mona Lisa heeft meer flair dan die in het Louvre.

penthouse woonkamer
Beeld: Funda

Comfortabel is het nieuwe luxe

En dan die heerlijke zin: “Luxury must be comfortable, otherwise it is not luxury”. Helemaal waar, en daarom wordt het penthouse turn-key aangeboden, inclusief alle designmeubels die je je kunt voorstellen. Je hoeft alleen maar je koffers te pakken (Louis Vuitton, uiteraard) en je intrek te nemen. 

penthouse binnen
Beeld: Funda

Meer dan 3 miljoen euro voor de penthouse

Dus als je op zoek bent naar een huis waar elk meubelstuk en kunstwerk schreeuwt om aandacht, waar je jezelf een filmster waant elke keer dat je de marmeren vloer betreedt, en waar je meer dan 3 miljoen euro moet neerleggen voor het privilege; nou, dan is dit ‘jouw’ penthouse. Zorg er alleen voor dat je de foto’s op Funda bekijkt voor het complete plaatje. Die zijn namelijk zo flamboyant, dat je haast zou denken dat je door de pagina’s van een Vogue magazine bladert. Veel succes met bieden, en onthoud: in Eindhoven woon je niet gewoon, daar maak je een statement.

penthouse
Beeld: Funda
funda
Beeld: Funda
Ultraluxe penthouse in Eindhoven
Beeld: Funda
Ultraluxe penthouse in Eindhoven gaat viral vanwege foto's
Beeld: Funda
Ultraluxe penthouse in Eindhoven gaat viral
Beeld: Funda
Ultraluxe penthouse in Eindhoven gaat viral vanwege absurdistische foto's
Beeld: Funda

Check ook:

Funda-woning gaat viral vanwege bizarre objecten: “Wat de…fak!”