Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Stierenvechter in ernstige toestand nadat stier hem in zijn achterwerk stoot

Beeld: Pexels

Een stierenvechter werd geconfronteerd met een angstaanjagend incident dat hem naar het ziekenhuis deed belanden. In een dramatische wending werd de matador aangevallen door een stier, die hem ernstig verwondde door een stoot in zijn achterwerk. Het voorval werpt opnieuw een schijnwerper op de risico’s en uitdagingen van de eeuwenoude praktijk van het stierenvechten, waarbij mens en dier op verraderlijke wijze met elkaar in de arena strijden.

Dramatische wending in de Arena

Alejandro Conquero nam deel aan de Spaanse sport van het stierenvechten in Cenicientos, Madrid. Hij slaagde er verschillende keren in om het dier te ontwijken, maar de stier draaide snel na een poging en tilde de stierenvechter de lucht in. Conquero stortte weer op de grond neer, maar de stier stopte daar niet. Hij bleef de stierenvechter over de grond stoten totdat een van zijn hoorns hem opnieuw optilde.

Een ooggetuige die het angstaanjagende moment filmde, schreef op Twitter (vertaald uit het Spaans): “De hoornaanval op Alejandro Conquero was vreselijk, we wachten op een helikopter om hem naar het ziekenhuis te brengen. Wat is dit zwaar, verdomme, wat is dit zwaar.” Een groep assistenten ging de arena in om de stier af te leiden terwijl Alejandro opstond en wegliep. Hoewel hij erin slaagde weg te lopen van het incident, meldt de Daily Mail dat hij later met een helikopter uit de arena werd gehaald. Hij zou naar verluidt lijden aan ‘een hoornaanval in het achterste perianale gebied, die het rectum doorsnijdt via het stuitje en de externe sluitspier van de anus kan aantasten’, en werd naar het ziekenhuis Rey Juan Carlos de Mostoles gebracht.

Beeld: Pexels

Risico’s in de Arena

The Mirror meldt dat de 28-jarige stierenvechter naar verwachting op lange termijn problemen zal hebben. Lokaal nieuwsplatform Andalucia Informacion meldde dat het vreselijke moment zich voordeed tijdens het derde gevecht van het jaarlijkse Prieto de la Cal evenement. Het voegde eraan toe dat de 28-jarige stierenvechter afkomstig is uit een familie met een rijke geschiedenis in de sport, en zijn vader de bijnaam The Hurricane of Huelva had. Het is niet verrassend dat een stierenvechter tijdens het stierenvechten in contact kan komen met een stierenhoorn in het rectum.

Stierenvechten wereldwijd

Er zijn tal van gevallen bekend waarbij matadors de puntige kant van het woedende dier tijdens een gevecht ondervinden en meestal naar het ziekenhuis moeten voor behandeling. Stierenvechten wordt uitgevoerd in Spanje, Portugal, Mexico, Peru, Frankrijk, Colombia, Ecuador, Venezuela en enkele andere landen die beïnvloed zijn door Spaanse of Portugese cultuur. De hoofduitvoerder in een stierenvecht is de maestro en hij is meestal gekleed in het goud. Hij is degene die uiteindelijk het dier mag doden na het gevecht. De andere stierenvechters worden subalternos genoemd en hun pakken hebben zilveren accenten in vergelijking met het goud van de matador.

Check ook: Wtf: Australiër weert pijl af met zijn smartphone

Bron: LADbible

You May Also Like