Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dame diep in de schulden nadat ze zich soeverein verklaart om geen belasting te betalen

Dame diep in de schulden nadat ze zich soeverein verklaart om geen belasting te betalen
Beeld: Pexels Pixabay

Belasting betalen vind niemand leuk, maar de meest beschouwen het als een noodzakelijk kwaad. Sommige mensen proberen echter de mazen in de wet te vinden, op zoek naar de ultieme vrijheid. Deze dame verklaarde zich soeverein om geen belasting meer te hoeven betalen. Dit had echter niet de gewenste uitkomst en ze raakte diep in de schulden.

Soevereine burgers

Heb je ooit gehoord van de term ‘soevereine burgers’? Je zou kunnen denken aan ridders uit vervlogen tijden of mysterieuze vertegenwoordigers van een verborgen rijk, maar in werkelijkheid gaat het over iets heel anders. Soevereine burgers zijn mensen die ervoor kiezen om zich volledig te distantiëren van de maatschappelijke regels en structuren waarin we leven. Ze geloven dat ze buiten het juridische systeem staan en dat de wetten van het land niet op hen van toepassing zijn.

soeverein om geen belasting te betalen
Beeld: Unsplash Ibrahim Boran

Minder rooskleurig

Op het eerste gezicht kan dit klinken als een opwindende ontsnapping aan de ketens van de samenleving, een pure uiting van individuele vrijheid. Maar de realiteit is vaak minder rooskleurig. Deze zoektocht naar volledige autonomie kan lijken op een zenuwslopende rit in een achtbaan zonder bescherming. Wat beweegt iemand om zich zo radicaal van de wereld om zich heen af te wenden? Voor sommigen is het idee van het worden van een soeverein burger een antwoord op financiële uitdagingen. Een vrouw die anoniem wilde blijven, vertelde dat haar schulden drastisch toenamen nadat ze deze levensstijl had aangenomen.

Halve ton schuld

Wat begon als een droom van financiële onafhankelijkheid, eindigde in een schrijnend drama. De vrouw begon met een schuld van 30.000 euro, die een zware last op haar schouders legde. “Deurwaarders stonden aan de deur, incassobureaus, we waren zelfs een keer afgesloten van gas, water en elektriciteit.” Tijdens een bijeenkomst hoorde ze over de mogelijkheid om soeverein te worden en, om zo geen belasting meer te betalen. “Je hoefde niets meer te betalen. Geen belasting, huur, hypotheek, of kosten voor gas, water en elektriciteit.” Inmiddels klinkt het voor haar ook niet meer logisch, maar destijds leek het dat wel, legt ze uit. “Ik wilde het geloven.”

Soevereine burger schulden soeverein om geen belasting te betalen
Beeld: Pexels Engin Akyurt

Trieste resultaat

De concepten van autonomie en vrijheid resoneren diep met velen van ons. Maar kan iemand echt volledig onafhankelijk zijn van de maatschappelijke structuren? En belangrijker nog, welke prijs moet er worden betaald voor deze vorm van ‘vrijheid’? Jeanette Lohuis, die zichzelf als ‘soeverein’ beschouwt, heeft methoden gedeeld om belastingen en sancties te vermijden. Desondanks waarschuwen experts dat veel van deze tactieken op drijfzand zijn gebaseerd. Het trieste resultaat is dat sommige families, misleid door deze theorieën, ernstige consequenties ondervinden. Huizen worden in beslag genomen, en de levens van mensen staan op het spel. De eerdergenoemde anonieme vrouw uit het noorden van Nederland deelt haar ervaringen als een waarschuwend verhaal. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om te beseffen dat sommige dingen die te goed klinken om waar te zijn, dat vaak ook zijn.

Check ook: Vrouw vertelt over bloedstollende ontmoeting met Joran van der Sloot

Bron: metronieuws.nl

You May Also Like