Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Politie maakt einde aan trouwstoet die alle verkeersregels aan hun laars lapt

Politie trouwstoet

Heb je ooit midden in de stad gestaan, genietend van een broodje kaas, wanneer je plotseling wordt opgeschrikt door het schrille geluid van claxons? Je kijkt op en ziet een stoet glimmende auto’s met bruidsversieringen en denkt: “Wat gebeurt hier?” In Amsterdam heeft de politie een einde gemaakt aan zo’n trouwstoet die werkelijk alle verkeersregels aan hun laars lapte en daarmee andere weggebruikers ernstig in gevaar brachten.

Trouwstoet 

Trouwstoeten zijn voor sommigen een raadsel, voor anderen een vreugdevolle traditie. Terwijl je in Amsterdam op je fiets zit, kun je zomaar een parade van dure gehuurde auto’s tegenkomen. Niet zomaar een rijtje auto’s, maar een luidruchtig en bont geheel dat door de straten raast. Lachen, toch? Elk land, elke cultuur heeft zijn eigen bruiloftstradities. Sommige mensen gooien rijst, anderen laten duiven los, en sommigen rijden in luidruchtige stoeten door de stad. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Het blijft een mysterie voor velen, maar het is duidelijk dat het een unieke manier is om liefde en samenzijn te vieren.

Regels? Welke regels?

Het is allemaal leuk en aardig tot de regels worden gebroken. Terwijl het idee van een trouwstoet hartverwarmend is, kunnen de gevolgen van het negeren van verkeersregels verrijkend zijn. Amsterdam is daar geen uitzondering op. Kijk maar naar de onderstaande video waarin twintig wagens van de straat werden gehaald, omdat ze door rood hadden gereden. Ook gingen ze over het fietspad? Ja, echt! Soms worden tradities een beetje té letterlijk genomen. Dus, de volgende keer dat je in Amsterdam bent en je hoort het verre geluid van toeters en bellen, kijk op en geniet van het spektakel van de trouwstoet. Maar, een klein advies voor diegenen in de stoet: hou je aan de regels, want niemand wil zijn bruiloft achter tralies vieren! 

Check ook: Vrachtwagen beukt toeterende trouwstoet keihard van de weg

Bron en beeld: Instagram NHNieuws

You May Also Like