Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

René le Blanc gaat het in Duitsland proberen: ‘In zelfde rijtje als Rudi Carrell en Jan Smit’

René Le Blanc Zet Zinnen op Duitsland: Volgende Linda de Mol of Jan Smit?
Beeld: YouTube

In het leven zijn er altijd van die momenten die je versteld doen staan, momenten waarop je jezelf knijpt en je afvraagt: “Is dit echt waar?” Vandaag is zo’n moment aangebroken. De persoon over wie we het hebben? Onze eigen reality-tv legende, René Le Blanc. Hij was al een bekend gezicht in Nederland, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: zijn internationale doorbraak. Zet Oktoberfest maar even aan de kant, want René le Blanc stormt het muzieklandschap in Duitsland binnen als een tsunami van talent.

Passie voor Duits

Het is bijna poëtisch, nietwaar? René le Blanc heeft altijd een stille passie gehad voor alles wat Duits is. Van schnitzels en curryworsten tot, jawel, een plekje in de hitparade van Duitsland. En nu, op 54-jarige leeftijd, heeft het universum besloten dat het zijn moment is om te schitteren. Het lot kwam in de vorm van een telefoontje op een rustige ochtend. Terwijl René van zijn koffie nipte, belde niemand minder dan George Thé, de legendarische muzikant van de George Baker Selection. George, na het lezen van een artikel over René’s internationale ambities, dacht bij zichzelf: “Dit talent verdient een podium!” Zo begon hun muzikale reis.

rené le blanc Duitsland
Beeld: YouTube

Er is meer…

Het zou gemakkelijk zijn om te denken dat dit allemaal misschien te snel gaat. Maar wacht, er is meer! René en zijn team hebben een strategisch driejarenplan uitgewerkt. Ze hebben niet alleen één, maar drie Duitstalige nummers geproduceerd. En maak je geen zorgen over zijn Duitse uitspraak; die is, zoals de Duitsers zouden zeggen, ‘perfekt’. Zijn nieuwste single, ‘Ich glaub noch immer an die Liebe’, met zijn iconische kapsel, heeft al een plekje veroverd in de Duitse hitlijst van NDR Schlager. En terwijl zijn succes in Nederland wellicht bescheiden was, lijkt Duitsland zijn ware muzikale thuis te worden. Als hij daar net zo populair wordt als grootheden zoals Rudi Carrell of Frans Bauer, is de sky the limit. Het lijkt erop dat Nederland misschien niet ten volle heeft ingezien wat René muzikaal te bieden had. Maar er is een oud spreekwoord dat zegt: “Als je het in Nederland niet kunt maken, probeer het dan in Duitsland!” En dus vieren we vandaag de opkomst van een realityster die de Duitse muziekwereld bestormt. René Le Blanc, we zijn benieuwd naar je volgende stappen op dit spannende pad!

Check ook: René Le Blanc’s fanclub razend over negatieve berichtgeving!

Bron: nu.nl