Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is waarom boodschappen in Duitsland een stuk goedkoper zijn

boodschappen

In de nabijheid van grenzen wordt vaak gefluisterd dat wie daar woont, een dief van zijn eigen portemonnee is als hij zijn boodschappen niet over de grens in Duitsland doet. Maar wat maakt boodschappen doen in Duitsland eigenlijk goedkoper? Vooral op producten als sterke drank, bier, wijn, sigaretten, frisdranken, wasmiddel, dierenvoeding en drogisterij-artikelen kunnen aanzienlijke besparingen worden behaald. Zelfs als Duitsland te ver lijkt, kunnen de bespaartips voor boodschappen van Metro van pas komen.

Inkoopbeperkingen

Het kabinet heeft een onderzoek in gang gezet naar de inkoopbeperkingen die van invloed zijn op diverse winkels, waaronder supermarkten, drogisterijen en elektronicaketens. Deze beperkingen, opgelegd door Europese fabrikanten en leveranciers, kunnen de mogelijkheid van grensoverschrijdende inkoop belemmeren, wat potentiële gevolgen heeft voor consumenten in de vorm van mogelijk hogere prijzen.

Naast inkoopbelemmeringen zijn er meer factoren die prijsverschillen tussen precies dezelfde producten verklaren. Een aantal daarvan zijn:

  • Concurrentie tussen retailers: in landen waar veel concurrentie is, zijn retailers eerder geneigd om hun prijzen te verlagen om klanten aan te trekken.
  • Afspraken over inkoopomvang: wanneer retailers grote hoeveelheden inkopen, kunnen ze vaak profiteren van volumekortingen. Retailers die meer producten in bulk kopen, kunnen daarom lagere prijzen aanbieden.
  • Verschillen in btw-tarieven: de btw kan aanzienlijk variëren tussen landen. Bijvoorbeeld: in Duitsland is de btw op etenswaren 7 procent, terwijl die in Nederland 9 procent is.

Check ook: GERECHTIGHEID VOOR TUPAC: POLITIE VERZAMELT NA 27 JAAR CRUCIAAL BEWIJS

Bron: Welingelichtekringen

You May Also Like