Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Racen op de openbare weg: straatlegale karts nu beschikbaar in Nederland!

Racen op de openbare weg: straatlegale karts nu beschikbaar in Nederland!
Beeld: Youtube Autovisie

Stel je voor: Racen op de openbare weg met je straatlegale kart! Je kunt nu je eigen straatlegale kart aanschaffen en ermee over de openbare wegen van Nederland scheuren. Het lijkt wel een droom die uitkomt voor liefhebbers van snelheid en karting. In een opmerkelijke ontwikkeling is het nu mogelijk om deze opwindende voertuigen te bezitten en te gebruiken voor dagelijkse ritten. Deze nieuwe mogelijkheid opent de deuren naar een geheel nieuwe dimensie van plezier op de weg. Wie wilt dit nou niet?

Racen op de openbare weg met je straatlegale kart!

Stel je voor dat je met een kart over de openbare weg kunt scheuren, zonder je zorgen te hoeven maken over de wetten en regels. Met de Kreidler SMC F Kart wordt deze droom werkelijkheid, want deze straatlegale kart is zo legaal dat je er zelfs de snelweg mee op mag. En het beste van alles? Als je netjes je gordel draagt, hoef je niet eens een helm op te zetten terwijl je met hoge snelheden over de snelweg raast. Dit opmerkelijke voertuig opent nieuwe mogelijkheden voor avontuurlijke zielen en liefhebbers van karting. In dit artikel verkennen we de opwindende wereld van de Kreidler SMC F Kart en wat het betekent om met deze straatlegale kart de openbare wegen te veroveren.”

Racen op de openbare weg: straatlegale karts nu beschikbaar in Nederland!
Beeld: YouTube Autovisie

Straatlegale karts nu beschikbaar in Nederland!

Het lijkt wel een droom die uitkomt voor kartliefhebbers die altijd al eens met hun kart op de openbare weg hebben willen rijden. Tot nu toe was dat echter geen optie, omdat karts doorgaans niet zijn uitgerust voor gebruik op de openbare weg. Ze missen essentiële elementen zoals spiegels, verlichting en geschikte banden voor het wegdek. Maar nu heeft Kreidler de oplossing gebracht met hun nieuwste creatie, de Kreidler SMC F Kart.

Deze opvallende kart is volledig aangepast om aan alle wettelijke eisen te voldoen, waardoor het voertuig TÜV-gekeurd is en zelfs een L7E-kenteken heeft gekregen, vergelijkbaar met dat van quads en trikes. De Kreidler SMC F Kart is voorzien van spiegels, volledige verlichting en zelfs een veiligheidsgordel. En als klap op de vuurpijl, als je de gordel draagt, ben je zelfs vrijgesteld van de helmplicht. In dit artikel verkennen we de opwindende mogelijkheid om met de Kreidler SMC F Kart de openbare weg op te gaan en wat dit betekent voor de kartgemeenschap in Nederland.

De Kreidler SMC F

“De Kreidler SMC F – een naam die niet zomaar uit de lucht is gegrepen. Kreidler is namelijk de pionier achter de legalisatie van deze opwindende kart voor straatgebruik in Nederland. SMC, afgeleid van de Taiwanese motorfabrikant, geeft aan dat dit voertuig niets minder is dan een ‘Fahrzeug’ (voertuig) om serieus rekening mee te houden. De krachtbron onder de kap is een 1-cilinder 2-takt motor met 100cc, maar voor degenen die nog meer vermogen willen, is er ook een 4-takt variant met 170cc beschikbaar. Ondanks zijn bescheiden formaat levert de motor maar liefst 14 pk, en dankzij het lichte gewicht van de kart leidt dit tot opmerkelijke prestaties. Met een topsnelheid van ongeveer 80 kilometer per uur, is het geen wonder dat er al 65 van deze karts in Nederland op kenteken zijn gezet. Maar, ondanks de groeiende populariteit, zijn ze bijna nergens meer te vinden. Op dit moment staat er slechts één te koop in Nederland, met een prijskaartje van €7.450,-.

Check ook:
WTF: NOORSE RIJKSWATERSTAAT VERZOEKT SCHOLIEREN GEEN SEKS MEER TE HEBBEN OP OPENBARE WEGEN

You May Also Like