Je zit op zondagavond lekker klaar voor Miljoenenjacht, klaar om te zien wie er deze keer met een enorme geldprijs vandoor gaat. En dan… gebeurt er ineens iets geks. Winston Gerschtanowitz belt aan bij de winnaar van maar liefst €135.000. Alleen: niemand doet open. Wat nu? Ja, je zou denken: dan gaat hij weer terug. Maar nee. Winston besluit aan te bellen bij de buurvrouw. En die doet wél open.
Thuiswinnaar afwezig, buurvrouw grijpt in
Het overkomt je maar: je wint een gigantisch bedrag bij Miljoenenjacht en op het moment suprême sta je niet thuis. En dan verschijnt daar je buurvrouw in beeld, die met een glimlach de beroemde geldkoffer aanneemt. Voor jou. Zonder dat je het weet.
Winston Gerschtanowitz legt netjes uit dat zij niet de Miljoenenjacht thuiswinnaar is, maar het koffertje even zal bewaren. Heel praktisch, maar toch ook een tikje ongemakkelijk. Want hoe voelt dat eigenlijk voor alle betrokkenen?
Social media explodeert: ‘Dit kun je toch niet maken?’
Op X (voorheen Twitter) is het vuurwerk. Sommige kijkers vinden het een creatieve oplossing, anderen schudden hun hoofd. “Geef maar even door aan je buuf,” grapt iemand, gevolgd door een droevige emoji. Iemand anders schrijft: “Staat Winston voor je deur, is het voor de buren.” Weer een ander schrijft: “Sorry maar eigenlijk kan je dat toch niet maken? Aanbellen bij de buurvrouw en een mega bedrag achterlaten omdat de desbetreffende persoon niet thuis is “Geef maar even door aan je buuf” Lullig toch!
”
Tegelijk zijn er ook warme reacties over de buurvrouw zelf. “Wat een lieve vrouw, alleen maar positieve woorden over haar buren,” zegt iemand. De verdeeldheid is groot, en dat maakt dit fragment zo spraakmakend.

#miljoenenjacht Winston kan hier de pot op, ik doe niet open , ik neem niets in ontvangst voor de buren. pleur op met je Postcodeloterij
— AlwaysConnected (@AlwaysConnect) March 30, 2025
Ik zou het echt niet grappig vinden als Winston bij mij aanbelde omdat de buurvrouw niet thuis was
— Veerle#miljoenenjacht
(@grobbebol7) March 30, 2025

Als ze bij mij hadden aangebeld vanwege een gewonnen prijs Miljoenenjacht dat bestemd is voor de buren, denk ik niet dat ik zo had kunnen reageren zoals de buurvrouw net op tv… #miljoenenjacht
— xangieb (@xxangieb) March 30, 2025
Oef! De buurvrouw speelt gelukkig wel mee.
— Petra van Dam (@PetravanDam3) March 30, 2025
Want wat zou dat zuur zijn als ze een koffer van 135.000 voor haar buurvrouw in ontvangst zou moeten nemen, zonder zelf iets te winnen. #miljoenenjacht

Waarom Winston Gerschtanowitz het anders moest doen
Het is niet niks, hoor: €135.000 bij iemand achterlaten. Normaal gesproken draait Miljoenenjacht om dat ene magische moment: de bel, het openmaken van de deur, de verbazing, de tranen. Maar die beleving viel nu deels weg.
Winston Gerschtanowitz moest improviseren. Volgens hem is het belangrijkste dat de Miljoenenjacht thuiswinnaar het geld uiteindelijk gewoon ontvangt. En ja, dat gebeurt sowieso via de bank. Maar de symboliek van het koffertje? Die is veel waard voor kijkers. En daar wringt het misschien een beetje.
Klopgedrag leidt tot extra kritiek
En dan was er nog dat kloppen op de deur. Sommige kijkers vonden het wat… intens. Te hard, te opdringerig. Alsof je het erom doet dat iemand thuis moet zijn. Natuurlijk: het is live tv, de spanning moet hoog blijven. Maar het voelde voor sommigen alsof Winston zich in zijn enthousiasme een beetje liet meeslepen.

Winston Gerschtanowitz vaker in het nieuws
Winston Gerschtanowitz is een bekend gezicht in de Nederlandse televisie en niet vies van een beetje spontaniteit. Dit was dan wel een uitzonderlijke situatie, maar niet de eerste keer dat hij iets onverwachts deed.
Hij weet hoe je live-momenten levendig houdt. Maar dat zorgt dus soms ook voor opschudding. En deze keer, ja, ging het net even anders dan gepland.
Of je het nou slim vond of ongemakkelijk, feit is dat het moment met Winston Gerschtanowitz en de Miljoenenjacht thuiswinnaar de tongen losmaakt. De ene helft van Nederland fronst de wenkbrauwen, de andere helft glimlacht om de buurvrouw met de koffer.
Check ook:
