Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ook dit populaire dierenpark doet contant geld in de ban: ‘Pin only!’

Ook dit populaire dierenpark doet contant geld in de ban: 'Pin only!'
Beeld: Artis

Mensen betalen steeds vaker met hun pinpas of telefoon. Hierdoor wordt er logischerwijs steeds minder vaak contant geld gebruikt. Steeds meer bedrijven als winkels en attractieparken doen daarom contant geld helemaal in de ban, en ook in het populaire dierenpark Artis in Amsterdam wordt vanaf nu geen contant geld meer aangenomen.

Cashloze samenleving

Niet iedereen is blij met de maatregelen waarbij contant geld steeds meer wordt geweigerd. Critici wijzen op het belang van contant geld als symbool van vrijheid en autonomie. Het biedt mensen de mogelijkheid om niet volledig afhankelijk te zijn van digitale betalingssystemen, die soms vatbaar zijn voor technische storingen of privacykwesties. Ook oudere mensen hebben vaak moeite met het de digitale ontwikkelingen of kunnen hun pincode niet onthouden. Sommigen denken zelfs dat debeweging naar een cashloze samenleving van hogerhand is besloten en dat de munt- en papiergeld op een gegeven moment helemaal zullen verdwijnen.

Ook dit populaire dierenpark doet contant geld in de ban: 'Pin only!'

Ook Artis doet contant geld in de ban

Vorig jaar kondigde onder meer Avonturenpark Hellendoorn aan geen contanten meer te accepteren. Dit bericht zorgde voor nogal wat woede online, maar desondanks werd de beslissing niet teruggedraaid. Ook het populaire Artis heeft nu dus de stap gezet om contante betalingen te verbannen. Zowel entreekaartjes als aankopen in het park moeten digitaal of met een pinpas worden voldaan. Dit geldt ook voor het kopen van eten, drinken en souvenirs. Zonder mobiele app of pinpas is het niet mogelijk om aankopen te doen, zelfs niet bij de automaten in het park, die alleen betalingen via pin accepteren.

Ook dit populaire dierenpark doet contant geld in de ban: 'Pin only!'
Beeld: Artis

Check ook: