Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Mensen woedend na bericht over pretpark dat geen contant geld meer accepteert

pretpark geen contant geld

Na C19 en richten complotdenkers nu hun peilen op het steeds meer verdwijnen van contant geld. Ze denken dat dit een maatregel is van de regering, om steeds meer controle te krijgen over de bevolking en hun vrijheden steeds meer in te perken, als onderdeel van de ‘great reset’. Een bericht van Hellendoorn, dat als eerste pretpark in Nederland contant geld in de ban doet, valt dan ook helemaal verkeerd bij deze groep.

Technologische ontwikkelingen

Contant geld is al langere tijd op de retour, omdat veel mensen het zelf makkelijker vinden om alleen een pinpas bij zich te hebben. Bovendien leven we in een maatschappij waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt. Vooral oudere mensen hebben echter moeite deze ontwikkelingen bij te houden. Uit een onderzoek van ANBO blijkt dat meer dan driekwart van de senioren nog steeds contant geld gebruikt, en de helft rekent regelmatig in winkels met contant geld af. Ook het feit dat ze hun pincode nog wel eens kunnne vergeten, speelt hierin een belangrijke rol.

Mensen woedend

Echter heeft Avonturenpark Hellendoorn desondanks besloten om per direct contant geld af te schaffen. Overal in het park hangen borden waarop staat vermeld dat contant geld niet meer wordt geaccepteerd. Souvenirs, eten, snacks… Alles moet nu met de pinpas worden betaald. Toch is contant geld nog steeds een wettig betaalmiddel, dus veel mensen vragen zich af of dit juridisch wel in orde is. Het blijkt echter dat het wettelijk is toegestaan om contant geld te weigeren en alleen pinbetalingen te accepteren. Dit zou het park veiliger, hygiënischer en sneller moeten maken. Veel mensen zijn nu boos, omdat er simpelweg veel oudere mensen zijn die nu niet meer naar Hellendoorn kunnen gaan. Dit blijkt wel uit veel woedende reacties die het nieuws op Twitter krijgt:

Bron: Showmag

Beeld: Avonturenpark Hellendoorn

You May Also Like