Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Nikkie Plessen financieel in zwaar weer? ‘Bodem van de kassa lijkt in zicht’

Nikkie Plessen financieel in zwaar weer? 'Bodem van de kassa lijkt in zicht'
Beeld: Instagram Nikkie Plessen

Wie had gedacht dat Nikkie Plessen, die ooit begon als vj bij TMF, nu middenin een financiële storm zou verkeren? Haar mode-imperium, dat ooit enorm succesvol was, lijkt nu op losse schroeven te staan. Wat is er aan de hand met het merk NIKKIE en waarom ligt het vermogen van deze multimiljonair onder vuur? Laten we eens dieper duiken in de situatie.

Nikkie Plessen’s Oorsprong en Succes

Nikkie Plessen, ooit bekend van televisie, wist zichzelf in de modewereld omhoog te werken. Haar kledinglijn, NIKKIE, werd al snel een hit onder vrouwen. Met een vermogen van 33 miljoen  vorig jaar leek alles rozengeur en maneschijn. Maar zoals ze zeggen: schijn bedriegt. Volgens verschillende bronnen, waaronder Yvonne Coldeweijer, gaat het niet goed met het merk NIKKIE. Winkels dumpen grote massa’s van de kledinglijn en grote uitverkoophallen bieden de kleding aan voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. De kleding, ooit gezien als high-end fast fashion, wordt nu niet meer gewaardeerd vanwege de hoge prijs voor kortstondige mode.

Nikkie Plessen
Beeld: Instagram Life of Yvonne

Dividenduitkeringen en Kasstroom Problemen

Ook Quote heeft opmerkelijke cijfers opgemerkt. In 2022 keerde Nikkie 4,5 miljoen dividend uit, boven op een 2,5 miljoen van het jaar daarvoor. Ondertussen zag het bedrijf meer dan 2 miljoen aan cash uit alledaagse operaties verdwijnen. Dit tekort werd opgevuld door 2,8 miljoen uit haar huishoudpot te halen, maar eind 2022 bleef er slechts 5,2 miljoen aan de liquide middelen over, ongeveer 12,8 miljoen een jaar geleden. Dit roept vragen op over het financiële beheer binnen het bedrijf.

Nikkie Plessen financieel in zwaar weer?
Beeld: Instagram Life of Yvonne

Populariteit van NIKKIE

Op Insta maakt Nikkie volop reclame voor de mode. Met meer dan een half miljoen volgers zou dit een lucratieve bron van inkomsten kunnen zijn. Echter, de likes op haar posts vertellen een ander verhaal. Gemiddeld krijgt ze slechts 525 likes per post, wat ver onder de modale waarde ligt voor accounts van haar omvang. Dit wijst op een dalende populariteit en betrokkenheid van haar volgers. Als we alle problemen optellen, lijkt de toekomst voor Nikkie Plessen en haar merk onzeker. Met een afnemende populariteit, financiële problemen en een verschuivende mode-industrie, zal Nikkie nieuwe strategieën moeten ontwikkelen om haar merk weer op de rails te krijgen.

Financiële problemen tot een dalende populariteit

Nikkie Plessen, ooit een rijzende ster in de modewereld, staat nu voor enorme uitdagingen. Van financiële problemen tot een dalende populariteit op social media, de druk is hoog. Of ze haar mode-imperium kan redden, zal de tijd leren. Voor nu lijkt de bodem van de kassa in zicht, en zal Nikkie creatief moeten zijn om zichzelf en haar merk te herpositioneren in de markt.

Check ook:

Om deze reden stort het imperium van Nikkie Plessen in elkaar: ‘Winkels stoppen massaal’

You May Also Like