Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix-docu ‘Poisoned’, die de maag doet omdraaien, zorgt ervoor dat kijkers ‘veganist willen worden’

Netflix-docu 'Poisoned', die de maag doet omdraaien, zorgt ervoor dat kijkers 'veganist willen worden'
Beeld: Netflix

In het uitgebreide aanbod van verontrustende documentaires op Netflix is er nu een nieuwste toevoeging die wellicht meer impact heeft dan ooit tevoren. Deze film neemt je mee op een reis die niet alleen je geest uitdaagt, maar ook je maag doet keren. Terwijl eerdere documentaires al schokkend waren, belooft deze nieuwste netflix-docu Poisoned je daadwerkelijk van je eetlust te beroven, en dat is geen overdrijving. Vele kijkers van Poisoned denken erover om veganist te worden.

De Impact van netflix-docu Poisoned op Kijkers

De nieuwe film, genaamd “Poisoned”, onderzoekt de voedselindustrie in de Verenigde Staten en onthult talloze maag omkerende geheimen onderweg. Sterker nog, het heeft sommige kijkers zo misselijk gemaakt dat ze hebben gezworen om veganist te worden na het bekijken van deze onsmakelijke documentaire (Vleeseters, kijk nu weg!). Voor degenen die nog steeds denken dat de Netflixdocumentaire iets voor hen is, hier is een korte samenvatting van “Poisoned”. Het volgt filmmaker Stephanie Soechtig terwijl ze onderzoekt hoe de voedselindustrie in de VS omgaat met voedsel gedragen pathogenen, zoals E. coli. Helaas kunnen de vaak over het hoofd geziene bacteriën fatale gevolgen hebben voor consumenten, zoals de documentairemaker ontdekt.

netflix-docu Poisoned
Beeld: Pexels

Netflix onderzoekt doofpotaffaires in de Voedselindustrie

De film kan op sommige momenten moeilijk te verteren zijn, aangezien hij gebaseerd is op het indringende boek van Jeff Benedict, “Poisoned: The True Story of The Deadly E. coli Outbreak That Changed the Way Americans Eat”.

In feite gaat de streaminggigant zelfs in op details over de verschillende doofpotaffaires en strafrechtelijke vervolgingen die plaatsvinden als gevolg van de voedselindustrie. De samenvatting werpt zelfs de vraag op: ‘Onze beleidsmakers en leidinggevenden in de voedselindustrie hebben volgehouden dat het voedsel in Amerika ‘het veiligste ter wereld’ is, maar hoe kunnen ze ons beschermen als dat niet het geval is’?

Twitterreacties op ‘Poisoned’

Hoewel het pas eerder deze week (2 augustus) is uitgebracht, heeft deze confronterende documentaire veel kijkers aan het denken gezet. Sommigen zijn zelfs veganistisch geworden nadat ze de documentaire moeilijk verteerbaar vonden. Met hun zorgen op Twitter, schreef iemand: “Net Poisoned op Netflix gekeken. Denk dat ik veganist word, wat had ik het mis.” Een ander was het eens en schreef: “Deze Poisoned-documentaire op Netflix doet me echt overwegen om veganist te worden.”

Anderen voelden zich zelfs ongemakkelijk bij het eten van groenten nadat ze Poisoned voor het eerst hadden gezien. Een derde schreef: “Ik eet nooit meer romaine sla of voorverpakte sla na het kijken van de documentaire Poisoned op Netflix.” Ondertussen grapte een vierde: “Dit zal mijn dieet naar een hogere versnelling schakelen, gewoon helemaal niets eten.”

Eet Eerst, Kijk Dan…

Dit is niet de eerste keer dat Netflix ervoor heeft gezorgd dat mensen hun eetlust verliezen, met de streaminggigant die ook in 2018 de serie Rotten heeft uitgezonden. De serie onderzocht de niet zo smakelijke waarheid over de wereldwijde voedselketen, zelfs met documentatie over hoe kartels betrokken zijn geraakt bij de lucratieve handel in avocado’s.

De Netflix serie heeft twee seizoenen en biedt veel om van te genieten, maar we raden aan om dat te doen nadat je hebt gegeten.

Check ook: Netflix voegt ‘een van zijn beste documentaires ooit’ toe die kijkers ‘ademloos’ achterlaat

Bron: LADbible

You May Also Like