Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix voegt ‘een van zijn beste documentaires ooit’ toe die kijkers ‘ademloos’ achterlaat

Netflix documentaires
Beeld: YouTube

Haal diep adem. Begrepen? Goed, kijk nu hoe lang je het kunt volhouden – zonder jezelf in gevaar te brengen natuurlijk. Dit klinkt misschien als een vreemde opening van een artikel over een Netflix-documentaire, maar kijkers hebben toegegeven dat ze alle zuurstof nodig hebben die ze kunnen krijgen tijdens het kijken naar een van de nieuwkomers op de streamingdienst.

The Deepest Breath

The Deepest Breath verscheen op 19 juli op Netflix en werd al snel opgepikt door de aflevering van Celebrity Gogglebox op vrijdag, toen de beroemde gezichten ernaar gingen kijken. Het vertelt het verhaal van twee vrije duikers, Alessia Zecchini en Stephen Keenan, terwijl ze samenwerken om wereldrecords in de sport te breken, terwijl ze tegelijkertijd hun best doen om veilig te blijven. Zecchini, uit Italië, heeft records in de sport en vestigde in maart een nieuw wereldrecord voor vrijduiker met twee vinnen in constant drijfvermogen door af te dalen tot een diepte van 109 meter in de wateren van Moalboal, Filipijnen.

Netflix documentaires

Fascinerend, stressvol en mooi

De dokter ziet hoe Zecchini zich voorbereidt op de legendarische Blue Hole in Dahab, Egypte, waar ze 55 meter onder de Rode Zee moet duiken en een 25 meter lange tunnel moet innemen. Kijkers zien hoe Zecchini zich met lange adem aan de oppervlakte voorbereidt op de duik, maar het zijn de momenten waarop ze zonder zuurstof zit waardoor mensen naar adem snakken. Na het bekijken van de film schreef een kijker: “Kijkend naar The Deepest Breath en wauw. En ik kan niet ademen.” Een ander merkte op: “Als je iets nodig hebt om op Netflix te kijken, kijk dan eens naar The Deepest Breath. Het is fascinerend, stressvol en mooi. Ik had het gevoel dat ik soms niet kon ademen als ik ernaar keek.” Een derde voegde eraan toe: “The Deepest Breath op Netflix is ​​een van de beste documentaires die ik ooit heb gezien.”

Filmmaker Laura McGann

Filmmaker Laura McGann vertelde Netflix’s Tudum dat er ‘iets buitenaards’ was aan het zien van de sport, en zei: “Ik kon voelen dat er gewoon een eenheid was die deze mensen hadden dat ze zo ontspannen waren en dat het de bedoeling was dat ze daar waren. Het was heel zachtaardig – maar ook krachtig en moeilijk te geloven. Ze legde ook uit wat de duikers doormaken terwijl ze onder water zijn, en zei: “Je hoort je eigen hartslag. Alles vertraagt ​​terwijl je zuurstof in je lichaam vasthoudt. Dat wilden we uitdragen.” The Deepest Breath is nu beschikbaar om te streamen op Netflix.

Check ook: DIT IS DE MEEST POPULAIRE OORLOGSSERIE OP NETFLIX VAN DIT MOMENT

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube

You May Also Like