Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Nederlands bedrijf wil elektrisch vliegtuig voor 90 passagiers gaan ontwikkelen

Elektrisch Vliegtuig
Beeld: Elysian Aircraft

Denk je aan vliegreizen, dan denk je aan kerosine en lawaai. Maar wat als we je vertellen dat de toekomst luchtiger en groener kan? En wel in een volledig elektrisch vliegtuig! In Nederland wordt geschiedenis geschreven: een nieuwe investering belooft elektrisch vliegen op een schaal die we nog niet eerder zagen.

Luchtvaart innovatie

In de wereld van luchtvaart innovatie blaast het Nederlandse investeringsbedrijf Panta Holdings frisse wind. Samen met Franse partners zetten ze maar liefst 10 miljoen dollar in voor een ambitieus project: een elektrisch vliegtuig dat tot 90 passagiers kan vervoeren over 800 kilometer. Dit initiatief, voortkomend uit een samenwerking met de Technische Universiteit Delft, daagt de gangbare opvattingen over elektrisch vliegen uit.

Elektrisch Vliegtuig
Beeld: Elysian Aircraft

Elektrisch Vliegtuig

De luchtvaartindustrie staat bekend om haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar Elysian Aircraft, opgericht door de familie Rosen Jacobson, wil deze norm doorbreken. Ze richten zich op de ontwikkeling van een efficiënt, elektrisch aangedreven toestel. De uitdagingen zijn groot, vooral wat betreft de zware batterijen. Maar door een slimme mix van oude en nieuwe technieken lijkt een doorbraak binnen handbereik.

Elektrisch Vliegtuig
Beeld: Elysian Aircraft

Aanpak van Elysian is revolutionair

De aanpak van Elysian is revolutionair. Met een design dat teruggrijpt op concepten uit midden twintigste eeuw en de eerste jets, creëren ze een volledig eektrisch vliegtuig met een dunne romp en brede vleugels, ideaal voor het integreren van batterijen. Dit zou een efficiëntere gewichtsverdeling en een hogere energiecapaciteit mogelijk maken. Het idee is om een vliegtuig te creëren dat niet alleen duurzaam is, maar ook economisch haalbaar.

Nederlandse innovatie in de luchtvaart 

Deze Nederlandse innovatie in de luchtvaart belooft een grote stap vooruit in duurzaam reizen. Hoewel er nog veel te onderzoeken en ontwikkelen valt, zet Elysian Aircraft de toon voor een groenere toekomst in de lucht. Met hun gedurfde visie en grensverleggende technologie, kunnen ze de manier waarop we vliegen compleet veranderen. Ben je klaar voor de Elektrisch vliegtuig?! Dit is niet zomaar een project, het is een vliegende revolutie!

Check ook:

You May Also Like