Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Herbeleef de geschiedenis met LEGO: De supersonische Concorde set 

Herbeleef de geschiedenis met LEGO: De supersonische Concorde set 
Beeld: LEGO

Stel je voor: het iconische gebrul van straalmotoren, de sensatie van ongeëvenaarde snelheid en de elegantie van de luchtvaartgeschiedenis komen samen in één opmerkelijke creatie. LEGO heeft zichzelf weer overtroffen door de legendarische supersonische Concorde set als bouwset uit te brengen, waardoor bouwers van alle leeftijden de kans krijgen om de opwinding van het supersonische tijdperk te ervaren. Maak je klaar om op te stijgen met LEGO’s nieuwste meesterwerk: de Concorde bouwset!

Supersonische Concorde set

Bijna twee decennia zijn verstreken sinds de wereld voor het laatst werd betoverd door het indrukwekkende gezicht van de Concorde die met supersonische snelheid de horizon doorkliefde. Maar nu, in een opwindende wending van nostalgie en creativiteit, heeft LEGO besloten om dit luchtvaart icoon nieuw leven in te blazen en het rechtstreeks naar de comfortabele omgeving van je huiskamer te brengen – allemaal dankzij de magie van LEGO-blokjes.

Lego concorde set
Beeld: LEGO

Concorde set met 2.038 blokjes

De Concorde, het verbluffende passagiers vliegtuig dat wereldwijd bewonderd werd vanwege zijn ongeëvenaarde snelheid, is terug en deze keer in een gedaante die je kunt aanraken, bouwen en koesteren. Met een verbluffende 2.038 LEGO-blokjes in de set, is het geen gewone bouwervaring, maar eerder een reis door de luchtvaartgeschiedenis, gewikkeld in plastic en kleur. De Concorde LEGO set strekt zich uit over bijna een volledige meter, waarbij elk detail met zorg is gereproduceerd om het karakter en de finesse van het originele vliegtuig vast te leggen. Met een indrukwekkende spanwijdte van zo’n 43 cm, geeft deze LEGO-replica een perfecte weergave van de gracieuze proporties die de Concorde zo iconisch maakten.

Bekijk hier de laatste prijs en beschikbaarheid van het product op LEGO

supersonische Concorde set
Beeld: Lego

Een waar avontuur

Maar het is niet alleen het oog voor detail dat deze LEGO-set zo bijzonder maakt. Verborgen binnenin gaat een ingenieus LEGO-mechanisme schuil, speciaal ontworpen om het landingsgestel van de Concorde met een verrassend realisme omhoog en omlaag te brengen. Deze combinatie van esthetiek en functionaliteit maakt het bouwen van deze LEGO-set tot een waar avontuur voor elke luchtvaartliefhebber, jong en oud.

Lego vliegtuig
Beeld: Lego

Prijs

Het beste van alles is misschien wel dat de droom om een Concorde in je huiskamer te hebben nu binnen handbereik ligt. Met een prijskaartje van $200,- (182 euro) vertegenwoordigt deze set een waardevolle investering in zowel nostalgie als bouwplezier. Maar onthoud, geduld is een deugd. De langverwachte Concorde LEGO set zal pas beschikbaar zijn voor het grote publiek vanaf 7 september. Dus als je je hart sneller voelt kloppen bij de gedachte om dit luchtvaart icoon opnieuw te beleven via LEGO, houd dan die datum in gedachten en maak je klaar om op te stijgen in je eigen stukje LEGO-geschiedenis. Check de actuele prijs en beschikbaarheid hier!

Lego bouwset
Beeld: LEGO
Concorde set
Beeld: Lego

Check ook: LEGO brengt Harry Potter-fans in vervoering met Imposante Gringotts Wizarding Bank Set

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk cadeau, wellicht is dan Playmobil Volkswagen T1-busje of mega dikke Mercedes-Benz 300S iets voor je!

You May Also Like