Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

LEGO brengt Harry Potter-fans in vervoering met Imposante Gringotts Wizarding Bank Set

Harry Potter lego
Beeld: Lego

Goed nieuws voor zowel Harry Potter- als LEGO-fans! LEGO heeft zojuist een indrukwekkende versie van de Gringotts Wizarding Bank onthuld, geïnspireerd op het beroemde boek en de film “Harry Potter en de Steen der Wijzen”. 

Goed nieuws

Terwijl we geduldig wachten op de langverwachte Harry Potter-reboot van HBO, die vertraging heeft opgelopen vanwege de massale stakingen in Hollywood, heeft LEGO ons een fantastische traktatie gegeven. In juni lanceerden ze al een reeks nieuwe Harry Potter-sets, waaronder een eerbetoon aan Zwerkbal, en nu komt er begin september een juweeltje bij: de LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank, bestaande uit maar liefst 4804 bouwstenen.

Op 1 september

Deze LEGO-set brengt de door Kobolds gerunde tovenaarsbank tot leven en zal op 1 september worden uitgebracht. En wat een set is het geworden! De Deense bouwmeesters hebben een indrukwekkend bouwwerk voor volwassenen onthuld, waarbij je niet alleen het bovengrondse deel van de bank kunt bouwen, maar ook de grotten waarin Harry Potter en zijn vrienden in een mijnwagentje afdalen. Het resultaat is een verbluffende set van 75 centimeter hoog, die doet denken aan de populaire Upside Down-set uit 2021. Een van de geweldige kenmerken van deze set is dat je het bovengrondse en ondergrondse deel van elkaar kunt loskoppelen, waardoor je een “normaler” gebouw krijgt dat perfect past bij de eerder uitgebrachte tovenaars winkels in de Wegisweg. Hiermee creëer je een kleurrijke en naadloze verbinding tussen de sets.

Prijs

Uiteraard hangt er aan zo’n indrukwekkende set ook een prijskaartje. Voor volwassenen kost deze set €429,99 en is hij vanaf 1 september verkrijgbaar in de LEGO Store. Maar wees gerust, voor die prijs krijg je veel minifiguren in ruil. Je ontvangt namelijk twee verschillende versies van Harry Potter zelf, Ron Weasley, Hermoine Granger, Hagrid natuurlijk, Bellatrix Lestrange, een Death Eater, Bogrod, Rickert, Griphook en nog twee bewakers. Om het geheel compleet te maken, bevat de set ook een Oekraïense draak die je mooi op het dak van Gringotts kunt plaatsen. Dus, zowel Harry Potter-liefhebbers als LEGO-enthousiastelingen kunnen uitkijken naar deze spectaculaire Gringotts Wizarding Bank-set. Laat je onderdompelen in de magie van de “Harry Potter Wereld” terwijl je de herkenbare details uit de films ontdekt en geniet van het bouwplezier dat LEGO biedt.

Harry Potter lego
Harry Potter lego
Harry Potter lego

Check ook: Deze top 8 reguliere LEGO-sets zijn nu een fortuin waard!

Bron: manners.nl

Beeld: Lego

You May Also Like