Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Marktplaats-onderhandeling over schep draait ineens uit op slaande ruzie

Marktplaats-onderhandeling over schep draait ineens uit op slaande ruzie
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Eenieder die zich weleens heeft gewaagd aan het nobele spel van onderhandeling op Marktplaats, het digitale walhalla van koopjesjagers en schatzoekers, weet dat je soms meer krijgt dan waar je om hebt gevraagd. Neem nu het onschuldig begonnen gesprek tussen Ruben en Rutger over de aankoop van een, jawel, schep.

Marktplaats-onderhandeling over schep

Het begon allemaal met een vriendelijk verzoek van Rutger: “Mag ik jouw schep kopen? Please?” Klinkt haast als een gedicht, nietwaar? Met zulke blije groetjes zou je verwachten dat de schep al half verkocht was. Maar nee, in de wereld van Marktplaats geldt een ander soort logica. Ruben, de vermeende verkoper van de schep, zag hier een uitgelezen kans om zijn onderhandelingskunsten te vertonen, die naar later bleek, misschien wat roestig waren. Een reeks van biedingen volgde: van €4 naar €5, en toen naar €6. Elk bod werd beantwoord met een ijzige stilte, zichtbaar gemaakt door het gevreesde ‘Gelezen’ zegel.

Marktplaats-onderhandeling over schep
Beeld: Pexels Teona Swift

Wat is dit? Een veiling?

Toen Rutger eindelijk een “Ja dat is goed” ontving, kon hij zijn geluk niet op. Maar wat volgde was een verrassing, want nee, €6 was toch niet goed. Terug naar €4? Wat is dit? Een veiling? Ruben speelde een spel dat zelfs voor de meest doorgewinterde Marktplaats-bezoeker onbegrijpelijk was. De locatie werd een kwestie. “Woon jij in de buurt van Emmer-Compascuum?” vroeg Ruben, waarop Rutger bevestigde dat hij daar inderdaad woonde. Wat een toeval! Maar nee, Ruben wilde de schep niet zelf brengen. Zijn respons? “Jij bent grappig. Wat denk je zelf?” Ah, de subtiele charmes van een onderhandeling op onze geliefde verkoopsite.

De schep brengen?

De situatie escaleerde snel toen Rutger vroeg of Ruben de schep kon brengen terwijl hij nog thuis was. Ruben, blijkbaar niet in de stemming voor grappen, antwoordde met een niet zo charmant “Ja donder op mongol”. Oei. Hier begint onze vredige onderhandeling de vorm aan te nemen van een potje straatvechten zonder de fysieke slagen. Rutger, de eeuwige optimist, stelde voor om een ademhalingsoefening te doen, misschien om de gemoederen te bedaren. 

Ruben was al te ver heen

Maar Ruben was al te ver heen. “Hou je graf bek,” antwoordde hij. En toen Rutger’s vrouw Gonneke aanbood om een ontspannende rugmassage te geven in ruil voor een kopje kamillethee, wel, laten we zeggen dat Ruben niet bepaald enthousiast was. De conversatie eindigde met een serie beledigingen en bedreigingen die ons doen afvragen wat er eigenlijk in die schep zat. Was het gemaakt van goud? Of was het gewoon een oude, roestige schep die symbool stond voor een dieper liggend conflict?

Gewoon naar de winkel te gaan

Dus daar heb je het, een klassiek geval van een onderhandeling dat een vreemde wending nam. Mocht je zelf ooit in een dergelijke situatie verzeild raken, onthoud dan: een koekje en wat kamillethee kunnen veel oplossen, maar misschien niet alles. En soms, heel soms, is het misschien beter om gewoon naar de winkel te gaan en een nieuwe schep te kopen. Veel minder gedoe.

Check ook:

Marktplaats-gesprek over telefoon draait uit op vreemdste gesprek ooit

You May Also Like