Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Hier weer 10 Marktplaats-gekkies die een paar schroefjes los hebben zitten

Hier weer 10 Marktplaats-gekkies die een paar schroefjes missen
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Ah, Marktplaats. Het walhalla voor koopjesjagers, verzamelaars van alles en nog wat, en… nou ja, Marktplaats-gekkies. Deze digitale vrijmarkt is niet alleen een broeinest van koopjes en curiosa maar ook de thuisbasis van enkele van de meest bizarre, hilarische en soms ronduit verwarrende interacties tussen kopers en verkopers. Laten we eens duiken in de wonderlijke wereld van Marktplaats-gekkies met een top 10 die niet helemaal 100 lijkt te zijn.

Marktplaats-gekkies in De Omgekeerde Wereld  

“Beste Heleen, hoeveel betaal jíj mij als ik die bank bij je kom ophalen?” vraagt Gea, blijkbaar in de veronderstelling dat Marktplaats een liefdadigheidsinstelling is. Heleen’s verbaasde “ik verkoop het toch zelf?” wordt gevolgd door een scheldwoordensalvo van Gea, die de bank een “lelijk ding” noemt. Wie had gedacht dat meubels weggeven het nieuwe verkopen zou zijn?

screenshot 3
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Leeftijdsbewuste Liefde

Een gesprek dat begint met het fijne chatten over een bank, eindigt in een afwijzing op basis van leeftijd. “Ik ben 54, dus dat wordt niks,” verzucht de verkoper na een voorstel om wat te gaan drinken. Marktplaats: de onverwachte koppelaar die leeftijdsverschillen niet overbrugt.

screenshot 2
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Ongevraagde Intimiteit door Marktplaats-gekkies 

“Warme groet,” begint een vraag over de breedte van een slaapbank. De verkoper, duidelijk niet gewend aan zulke hartelijkheid, reageert geïrriteerd. Het antwoord? “Ok vuile gore tyfus Jeroen dan, zo goed??” Ah, de fijne lijn tussen beleefdheid en beledeging op Marktplaats.

screenshot 1
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Sirene voor Dummies

“Hoe klinkt deze sirene?” Een simpele vraag met een nog simpelere uitleg: “Taatuutaatuu, whoeeem, whoeemm,” gevolgd door een “Riew riew riew.” Perfect voor wie altijd al een USA ambulance in de achtertuin wilde hebben.

screenshot
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Miscommunicatie over Reserveringen

“Een bed reserveren, oké. Maar mijn man reserveren?” Een grapje over een misverstand leidt tot de hilarische verduidelijking dat de man niet bij de deal inbegrepen is. Teleurstelling alom.

Marktplaats-gekkies 5
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Grammaticale Gruwelen

“Word is met DT!!” Een simpele vraag over een camera escaleert snel wanneer de verkoper zich meer druk maakt over de spelling dan over de verkoop zelf. Marktplaats: ook een plek voor grammaticalessen.

Marktplaats-gekkies 4
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Tinder of Marktplaats?

Jan, die blijkbaar dacht dat hij op Tinder zat, complimenteert Tessa met haar uiterlijk in plaats van een bod te doen op het glitterjurkje. Tessa’s advies om Tinder te downloaden is goud waard.

Marktplaats-gekkies 3
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Apple-Maagden en Overleden Echtgenotes

“Een Apple-maagd,” grapt de verkoper over een eerste Mac-aankoop. De conversatie neemt een duistere wending wanneer blijkt dat de koper’s vrouw, niet Steve Jobs, overleden is. Humor? Misschien. Ongepast? Zeker.

Marktplaats-gekkies 2
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

De Solo-Tiller is ook een van de Marktplaats-gekkies 

Een waarschuwing over een zware stoel wordt weggewuifd met “Ik deadlift 2 keer per week 110kg.” Wie heeft hulp nodig als je spierballen als bewijsmateriaal hebt?

Marktplaats-gekkies 1
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

De Onbetaalbare Lach

Een bod van €0,00 op iemands “prachtige lach” omdat deze onbetaalbaar is. Flirterig? Absoluut. Effectief? Niet bepaald, gezien de verkoper al getrouwd is. Maar hé, “alles kan kapot,” toch?

Marktplaats-gekkies
Beeld: Instagram marktplaatsgekkies.nl

Check ook: Marktplaats onderhandeling over Gucci-petje loopt uit op compleet gestoord gesprek

You May Also Like