Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Marktplaats-gebruiker krijgt bizar antwoord op simpele vraag over luxaflex

Marktplaats-gebruiker krijgt bizar antwoord op simpele vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net

Ah, Marktplaats – die magische plek waar je zowel een zeldzame antieke vaas als een bijna nieuwe fiets voor een prikkie kunt scoren. Maar zoals iedereen weet, is Marktplaats ook de plek waar je de meest vreemde conversaties kunt voeren. Neem bijvoorbeeld de arme ziel die gewoon op zoek was naar luxaflex. Wat begon als een simpele vraag, mondde al snel uit in een epistel van epische proporties. 

Een simpele vraag over de luxaflex

Het begon allemaal op een doodgewone maandag. Onze held, laten we hem Jan noemen, ontdekte de perfecte luxaflex voor zijn huis in Nijverdal. Vol goede moed stuurde hij de verkoper een bericht: “Beste, ik zie dat u in Groningen woont en alleen ophalen accepteert. Deze luxaflex zijn precies wat ik zoek. De perfecte afmeting ook. Mijn vraag: is er een mogelijkheid om elkaar tegemoet te komen en ergens halverwege af te spreken voor de overdracht? Ik woon in Nijverdal. Hoor graag.”

Marktplaats luxaflex
Beeld: skoften.net

Marktplaats-gebruiker krijgt bizar antwoord

Een eenvoudige vraag, toch? Dat dacht Jan ook. Maar toen kwam het antwoord. “Geachte, Allereerst wil ik u bedanken voor uw interesse in de luxaflex. Het doet me deugd te zien dat er belangstelling is voor deze hoogwaardige raambekleding. Echter, uw voorstel om ergens halverwege af te spreken voor de overdracht van de luxaflex lijkt mij, op zijn zachtst gezegd, nogal ongebruikelijk en zelfs enigszins onpraktisch. Graag zou ik in de komende alinea’s uiteenzetten waarom dit voorstel, in mijn optiek, verre van ideaal is.”

Marktplaats-gebruiker luxaflex
Beeld: skoften.net

Het betoog van de eeuw

En zo begon de reis door het betoog van de eeuw. Waar Jan een simpel “ja” of “nee” verwachtte, kreeg hij een compleet essay voorgeschoteld. Ten eerste, legde de verkoper uit, waren luxaflex geen gewone gebruiksvoorwerpen. Ze waren groot, onhandig en fragiel. Het idee om ze halverwege te vervoeren was simpelweg onpraktisch en gevaarlijk voor de integriteit van de luxaflex. Ten tweede, ging het over de logistieke nachtmerrie die een ontmoeting halverwege zou veroorzaken. Routeplanning, tijdstippen afstemmen, drukke agenda’s – het was allemaal veel te ingewikkeld. 

vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net

De kwestie van veiligheid en duurzaamheid

En dan was er nog de kwestie van veiligheid. Marktplaats adviseerde immers om elkaar op een veilige, openbare plek of bij de verkoper thuis te ontmoeten. Een ‘straatdeal’ ergens halverwege was gewoonweg te riskant. Oh, en vergeet niet de betalingsperikelen. Het idee om contant geld of een bankoverschrijving op een parkeerplaats te regelen was allesbehalve ideaal. Bij de verkoper thuis kon Jan tenminste de luxaflex inspecteren en vragen stellen. En dan het onderwerp duurzaamheid. Waarom onnodig kilometers maken en de ecologische voetafdruk vergroten? Dat was niet logisch of milieuvriendelijk.

luxaflex
Beeld: skoften.net
simpele vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net
Marktplaats: bizar antwoord op simpele vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net

Een les in logica, veiligheid, logistiek, duurzaamheid en klanttevredenheid

De verkoper sloot af met een pleidooi voor de waarde en zorgvuldige behandeling van luxaflex, en benadrukte dat de transactie thuis veel soepeler zou verlopen. Na deze waterval aan woorden, kon Jan slechts één ding antwoorden: “Ok bedankt.” En zo werd een eenvoudige vraag over luxaflex een les in logica, veiligheid, logistiek, duurzaamheid en klanttevredenheid. Wie had gedacht dat een simpele raamdecoratie zoveel stof zou doen opwaaien? Het lijkt erop dat op Marktplaats, zoals in het leven, de reis vaak interessanter is dan de bestemming.

gebruiker krijgt bizar antwoord op simpele vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net
bizar antwoord op simpele vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net
Marktplaats-gebruiker krijgt bizar antwoord op vraag over luxaflex
Beeld: skoften.net

Check ook:

Marktplaats-verkoper heeft wel heel bijzondere manier om maten van printer op te meten