Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Kijkers ‘getraumatiseerd’ na kijken wrede horrorfilm Tusk die ‘erger is dan The Human Centipede’

Kijkers 'getraumatiseerd' na kijken wrede horrorfilm Tusk die 'erger is dan The Human Centipede'

Als je van plan bent om vanavond een film te kijken die je maag zal doen omdraaien, dan zit je zeker goed met de weinig bekeken horrorfilm Tusk. Deze wrede film is bestempeld als ‘erger dan The Human Centipede’ en bevat ook enkele gruwelijke chirurgische experimenten. 

Horrorfilm Tusk

Toen The Human Centipede uitkwam in 2009, schokte het wereldwijd het publiek met zijn afbeelding van wrede lichaamsaanpassingen om een gestoorde fantasie van een chirurg te bevredigen. Tusk gaat nog een stap verder in zijn afschuwelijke transformatie van mens naar dier. De film volgt een podcaster, gespeeld door Justin Long, die afreist om een kluizenaar te ontmoeten, zich niet bewust van het feit dat deze een ziekelijke obsessie heeft met walrussen. Dus je kunt wel raden wat er vervolgens gebeurt (hoewel je misschien wilt stoppen met lezen als je spoilers wilt vermijden). 

tusk

Getraumatiseerd

Kijkers zijn ‘letterlijk getraumatiseerd’ achtergelaten na het kijken van de film. Heidi Wong, een TikToker, deelde haar gedachten over de film op het platform en beweerde dat het de slechtste horrorfilm was die ze had gezien. Na een reeks video’s te hebben gemaakt over haar gedachten over Tusk, legde ze het concept uit: “Van alle horrorfilms die ik heb gezien, raakt deze mij het meest. Tusk gaat over een podcaster die een gekke man ontmoet die van hem een walrus wil maken, dus chirurgisch van mens naar walrus wil transformeren. Deze film was voor mij erger dan The Human Centipede.”

In een andere video ging de TikToker verder in op het einde en hoe verstoord het is. Bij een video van zichzelf terwijl ze erover nadacht, plaatste ze de tekst: “Ik kijk naar een man die gedwongen werd om chirurgisch in een walrus te veranderen en eindelijk ontsnapt, alleen zodat zijn vrienden hem in een dierentuin zetten om de rest van zijn leven als een echte walrus te leven.”

Tusk

Reacties

In de reacties gaven gebruikers snel toe hoezeer de film hen had beïnvloed, waarbij iemand schreef: “Herinner me alsjeblieft niet aan de film Tusk. Ik ben getraumatiseerd na het kijken ervan”. Een ander schreef: “Ik droomde wekenlang over die vervloekte walrus!” Er waren zelfs mensen die niet meer van het dier konden genieten, zoals iemand die opmerkte: “Nadat ik deze film heb gezien en clips heb bekeken, kan ik walrussen nooit meer hetzelfde zien”. 

Een mogelijk vervolg

Maar als je dacht dat je de enge film was ontlopen, dan heb je het mis, want in 2022 vertelde Long aan Slash Film dat regisseur Kevin Smith contact had opgenomen over een vervolg. Hopelijk blijft het voorlopig opgeborgen. Hieronder kun je de trailer bekijken van Tusk.

Check ook: Horrorfilm uit 2005 als ‘meest verontrustende aller tijden’ bestempeld

Bron: ladbible.com

Beeld: YouTube

You May Also Like