Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Kannibalen beschrijven gedetailleerd hoe mensenvlees smaakt

mensenvlees
Beeld: Hannibal

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe mensenvlees smaakt, dan moet je je eerst afvragen of het wel goed met je gaat. Maar gelukkig hoef je geen kannibaal te worden om daar achter te komen, want sommige andere kannibalen zijn zo vriendelijk geweest om hun kennis met de rest van de wereld te delen.

Mensenvlees

Hoewel, als we iets hebben geleerd van Keeping Up With The Kardashians, is het belangrijk om te weten dat je niet echt een ander mens hoeft te doden om mensenvlees te proeven. Hoewel Kourtney Kardashian in 2013 een grap uithaalde met haar familie door hen te laten geloven dat ze placenta hadden gegeten tijdens een familiemaaltijd, nam ze vorig jaar na de geboorte van haar zoon Rocky van haar en haar man Travis Barker haar eigen placenta in via supplementen.

mensenvlees
Beeld: Silence of the Lambs

Hoe dan ook, het is een behoorlijk grote beslissing om een deel van een mens te proeven, maar wat kun je verwachten? Nou, in een tv-interview in 2007 zei de Duitse kannibaal Armin Meiwes dat het vlees ‘naar varkensvlees’ smaakt, maar ‘een beetje bitterder’ en ‘sterker’ is. Dit was echter nadat Meiwes ‘de biefstuk van Bern had gesauteerd met zout, peper, knoflook en nootmuskaat’ en het serveerde met ‘Princess kroketten, spruitjes en een groene pepersaus’.

Kalfsvlees

In zijn boek Jungle Ways zegt ontdekkingsreiziger William Seabrook dat het vlees eigenlijk meer naar ‘kalfsvlees’ smaakt dan naar varkensvlees. Hij beschrijft: “Het was als goed, volledig ontwikkeld kalfsvlees, niet jong, maar nog geen rundvlees. Daar leek het zeker op en het leek op geen enkel ander vlees dat ik ooit had geproefd. “Het leek zo op goed, volledig ontwikkeld kalfsvlees dat ik denk dat geen enkel persoon met een normaal, normaal gevoelig gehemelte het van kalfsvlees kon onderscheiden. Het was zacht, goed vlees zonder een andere scherp gedefinieerde of zeer karakteristieke smaak zoals bijvoorbeeld geit, hoog wild en varkensvlees hebben.”

Toen Bill Schutt echter een boek schreef met de titel Kannibalisme, probeerde hij zelf wat mensenvlees uit en had een andere ervaring met de smaak. In een interview met Scientific American legde de auteur uit dat hij op bezoek ging bij een stel in Plano, Texas dat ‘placenta’s op allerlei verschillende manieren bereidde’. De vrouw at haar eigen placenta en zei dat ze ‘zich er beter door voelde’. “Ze vroegen me hoe ik het klaargemaakt wilde hebben – Tex-Mex of osso bucco,” vervolgt Schutt. “Omdat ik half Italiaans ben, koos ik voor placenta Italiana.

Veel mensen hebben beweerd dat het naar varkensvlees of kalfsvlees smaakt, en alles smaakt naar kip, denk ik. Voor mij smaakte het nergens naar.” Hoe dan ook, het bleek een verrassend smakelijke maaltijd te zijn, besluit Schutt: “En ik zal je vertellen, ik heb mijn bord schoongemaakt. Het is iets wat ik nooit zal vergeten.”

Check ook: Veganist laat mannen beven met “vleesbedreiging”

You May Also Like