Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Isabella uit LLDL die dacht dat de aarde plat was, bakt dit keer kip in de NS-trein

Isabella uit LLDL die dacht dat de aarde plat was, bakt dit keer kip in de trein
Beeld: TikTok isabellederoij

Heb je ooit gedacht: “Weet je wat deze treinreis echt nodig heeft? Een vleugje kipgeur en een beetje rook!” Nee? Nou, gelukkig zijn er mensen zoals Isabelle Joëlla die dit briljante idee wel hadden. Isabelle vond dat een warme, zelfgebakken maaltijd precies was wat haar treinreis ontbrak. Dus laten we haar verhaal eens grondig analyseren en zien waarom iedereen dit zou moeten proberen. Of niet.

Isabelle Joëlla’s Avontuur met Kip

Isabelle Joëlla, de heldin van ons verhaal, besloot dat haar volgers op TikTok echt behoefte hadden aan een live kookshow in een NS-trein. Blijkbaar waren pittige noedels die ze vorig keer klaarmaakte niet genoeg, dus ging ze voor het ultieme: gebakken kip. Natuurlijk, de reacties waren overweldigend positief, want wie houdt er nou niet van de geur van sissende kip in een afgesloten ruimte?

kip in de trein
Beeld: TikTok isabellederoij

Wat mag wel en wat mag niet?

Oscar van Elferen, de NS-woordvoerder, zou gezegd hebben dat er geen expliciete regels zijn die het gebruik van elektrische pannen in  treinen verbieden. Hij schijnt te hebben aangegeven dat het niet het einddoel is, maar laten we eerlijk zijn, regels zijn er om gebogen te worden, toch? Volgens de richtlijnen van de NS mogen passagiers geen hinder veroorzaken of situaties creëren die onveilig zijn. En ja, een pan vol sissende kippenpoten valt daar duidelijk onder, maar details, details.

Veiligheid en Overlast

Het schijnt dat kip bakken in een trein niet alleen een doordringende geur verspreidt, maar ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Elektrische apparaten in een bewegende trein? Geen goed idee, zou men zeggen. Van Elferen merkte op dat, indien een medewerker dit had waargenomen, hij of zij waarschijnlijk zou hebben gezegd dat dit ongepast was en de betreffende persoon zou hebben gevraagd om uit te stappen. Maar wie houdt er nou niet van een beetje risico?

@isabellederoij Wat moet ik de volgende x maken? 🍗 #foodtiktok #isabellederoij #kip #trein #joostklein ♬ original sound – Isabelle Joëlla

Niet de Eerste keer

Het is blijkbaar niet voor het eerst dat NS met dit soort dingen te kampen heeft gehad. Van airfryers tot gourmetstellen, reizigers hebben hun creativiteit eerder op de proef gesteld. De NS heeft een sms-dienst beschikbaar voor reizigers die zich niet op hun gemak voelen en overlast willen melden. Het is toegestaan om in treinen te eten, dus overlast door eetgeluiden valt helaas niet te verhelpen.

De Conducteur Bepaald

Het is uiteindelijk de conducteur die beslist wat acceptabel is en wat niet. Het lijkt erop dat Van Elferen zou hebben gezegd dat het mensenwerk is, maar dat men zelf moet nadenken. Openbaar vervoer is een omgeving waar we respectvol met elkaar om moeten gaan. Een goed voorbeeld van gedrag dat dit respect overschrijdt, is het bakken van kip in de trein. Of niet, afhankelijk van je kijk op een gezellige treinreis.

Isabelle en de Platte Aarde

Eerder zagen we dat Isabelle niet alleen bekendstaat om haar culinaire avonturen in treinen, maar ook om haar deelname aan “Lang Leve de Liefde“. Tijdens deze show schijnt ze te hebben gesuggereerd dat de aarde misschien wel plat is. Dus, naast het feit dat ze de geur van gebakken kip en noedels in een afgesloten ruimte brengt, zou ze ook nog eens een interessante kijk op de wereld hebben. 

Trein-Etiquette: Wat Je Wel en Niet Moet Doen

Blijkbaar betekent reizen met de trein je houden aan enkele basisregels voor veiligheid. Dit zou betekenen geen elektrische apparaten gebruiken die vuur kunnen veroorzaken of andere gevaarlijke situaties creëren. Je kunt je maaltijd beter thuis bereiden en in een tupperware meenemen, maar waar is het avontuur dan? Iedereen schijnt een aangename reiservaring te willen. Dit zou betekenen geen luidruchtige telefoongesprekken, sterke geuren of andere storende activiteiten. Denk aan anderen voordat je die gourmetset uitpakt, maar eerlijk gezegd, wat is een beetje kipgeur tussen vrienden?

Check ook:

ISABELLE UIT LLDL DIE DACHT DAT AARDE PLAT IS BEWIJST DAT NOODLES BEREIDEN IN DE TREIN BEST KAN

You May Also Like