Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

In deze landen vind je de goedkoopste biertjes van Europa: Waar moet je zijn deze zomer?

Goedkoopste biertjes van Europa: Waar moet je zijn deze zomer?
Beeld: Pexels Gotta Be Worth It

Is er iets beter dan op een zonovergoten terras zitten met een ijskoud biertje in je hand? Nou, misschien één ding: datzelfde biertje voor een prikkie drinken! Door heel Europa variëren de bierprijzen enorm, dus waar vind je nu de goedkoopste biertjes van Europa? Trek je spaarvarken maar alvast open, want we gaan op een budgetvriendelijke biertour!

Waar betaal je het minst?

Uit recent onderzoek van FerryGoGo blijkt dat de goedkoopste biertjes van Europa niet in ons kikkerlandje te vinden zijn. In Nederland ligt de prijs voor een halve liter bier rond de 5 euro, maar er zijn tal van andere Europese bestemmingen waar je veel minder betaalt. Zo kun je in sommige landen al genieten van een biertje voor minder dan een euro! Deze prijsverschillen laten zien dat een biervakantie in sommige delen van Europa je portemonnee flink kan sparen. Dus, als je van plan bent om deze zomer door Europa te trekken, is het misschien slim om de bierprijzen mee te laten wegen in je reisplannen.

Goedkoopste biertjes van Europa: Waar moet je zijn deze zomer?
Beeld: Pexels ELEVATE

Goedkoopste biertjes van Europa

Noorwegen spant de kroon met prijzen die oplopen tot €8,50 per halve liter, wat het een van de duurste bierlanden in Europa maakt. Aan de andere kant van het spectrum vind je Belarus, waar je voor dezelfde hoeveelheid bier slechts €0,86 betaalt. Dit enorme prijsverschil toont aan dat je in sommige delen van Europa echt kunt genieten van je biertje zonder je zorgen te maken over de kosten. Het is bijna alsof je meer betaalt voor de koude Noorse lucht dan voor het bier zelf! Dus, voor de budgetbewuste bierliefhebbers, is een trip naar Belarus misschien wel de perfecte oplossing voor een dorstige zomer.

Goedkoopste biertjes van Europa: Waar moet je zijn deze zomer?
Beeld: Pexels ELEVATE

Top bestemmingen voor bierliefhebbers

Als je deze zomer op zoek bent naar een plek waar je zonder schuldgevoel een extra rondje kunt bestellen, overweeg dan eens een trip naar Belarus, Bosnië en Herzegovina, of Bulgarije. Deze landen bieden niet alleen prachtige landschappen, maar ook de goedkoopste biertjes van Europa. Hoewel een reisje naar Noorwegen of Zwitserland zeker de moeite waard kan zijn, zul je daar flink meer betalen voor je gerstenat. Weet waar je heen gaat om de juiste keuzes te maken voor je portemonnee!

Klaar voor een biertour?

Dus, zin in een zomerse uitstap waar je zonder zorgen kunt genieten van de goedkoopste biertjes van Europa? Pak je koffer en zet koers naar de bierparadijzen van ons continent. Met een beetje planning en deze gids kom je een heel eind. Proost op een fantastische, budgetvriendelijke zomer!

Hier meteen de goedkoopste landen:

Check ook: