Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Slecht nieuws: Speciaal biertjes gaan duurder worden. Véél duurder

Slecht nieuws: Speciaal biertjes gaan duurder worden. Véél duurder
Beeld: Pexels Tembela Bohle

In de wereld van bierliefhebbers is er momenteel een opschudding gaande die de prijsbewuste consumenten zeker zal raken: speciaalbieren gaan duurder worden, en niet zomaar een beetje duurder, maar véél duurder. Voor degenen die genieten van de complexe smaken en unieke brouwsels die de craft bierbeweging de afgelopen jaren heeft voortgebracht, kan dit nieuws een bittere smaak achterlaten.

Voorgestelde accijnsverhoging

Binnen bierwereld: opschudding over aanzienlijke prijsstijging speciaal biertjes, die duurder worden, raakt consumenten. Het speciaalbierlandschap in Nederland staat mogelijk voor een ingrijpende verandering, omdat de prijzen van geliefde bieren dreigen te stijgen. De oorzaak van deze potentiële prijsstijging van de speciaal biertjes ligt bij een voorgestelde accijnsverhoging die momenteel in de Tweede Kamer wordt besproken. Als deze verhoging wordt goedgekeurd, zal deze een grote impact hebben op kleine bierbrouwerijen in ons land. Het opvallende aan deze voorgestelde verandering is de nieuwe meetmethode die wordt geïntroduceerd, waarbij de accijnsheffing gebaseerd zal worden op het alcoholpercentage van het bier. Dit betekent dat met name speciaalbieren, die vaak een hoger alcoholpercentage hebben, aanzienlijk duurder zullen worden. Het is een ontwikkeling die niet alleen de liefhebbers van ambachtelijk bier zal raken, maar ook de toekomst van kleinere brouwerijen in Nederland op het spel zet.

Als de Tweede Kamer instemt…

Als de Tweede Kamer instemt met de aanzienlijke accijnsverhoging die momenteel op tafel ligt, zou dit een donkere wolk kunnen werpen over de bloeiende ambachtelijke bierindustrie van ons land. Kleine bierbrouwers, die de afgelopen jaren een opmerkelijke groei hebben doorgemaakt en hebben bijgedragen aan de diversiteit en innovatie in de biermarkt, staan nu voor een uitdaging die hun voortbestaan bedreigt. Deze potentiële verandering in het fiscale beleid roept belangrijke vragen op over de impact op de sector, de prijzen voor consumenten en de toekomst van de Nederlandse ambachtelijke bierindustrie als geheel. Een potentiële toename van maar liefst 40 procent in de accijns op alcoholica zou voor velen van hen het cruciale verschil kunnen betekenen tussen winstgevendheid en financieel verlies.

Check ook: Lies Zhara raagt: welke jurk is Oktoberfest-waardig?

Bron en beeld: RTLnieuws
Beeld: Pexels Tembela Bohle

You May Also Like