Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

First Dates-deelnemer heeft geen zin in de was: “Ik koop gewoon elke keer nieuwe kleren…”

First Dates-deelnemer vermijdt afwas: “Ik koop elke keer nieuwe servies…”
Beeld: Instagram firstdatesnl

First Dates-deelnemers zijn er in alle soorten en maten, met elk hun eigenaardigheden en tafelmanieren. Maar één deelnemer steekt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om huishoudelijke luiheid. Zijn oplossing voor de eeuwenoude strijd tegen de was doen? Gewoon nieuwe kleren kopen. Elke keer! Dat klinkt als de droom van elke luiaard en de nachtmerrie van elke milieubewuste burger.

First Dates-deelnemer vermijdt de was

Het decor: twee mannen op date in het populaire programma First Dates, waar liefde op het eerste gezicht zeldzaam is, maar culinaire faux pas schering en inslag zijn. Terwijl ze genieten van hun zorgvuldig bereide maaltijd, onthult de ene man nonchalant dat hij nooit de was doet. Zijn logica? Het is “mentaal” goedkoper om elke keer als hij moet wassen, nieuw nieuwe kleren te scoren. Daaraan voegt hij toe dat een vriend van hem zelfs elke keer nieuw servies koopt bij Ikea, omdat hij te lui is om af te wassen. Zijn date, en waarschijnlijk iedereen die dit hoort, bestempelt deze bekentenis als het toppunt van luiheid. En zeg nou zelf, is dit niet gewoon een hilarische illustratie van eerste wereldproblemen?

afwas
Beeld: Pexels cottonbro studio

Reacties op het fragment

Natuurlijk laat deze uitspraak de kijkers niet koud. De reacties op sociale media variëren van verontwaardiging tot pure verbijstering. “Wat een verwende kk lul”, klinkt het ergens, terwijl een ander zich afvraagt of dit de nieuwe norm is voor zogenaamde linkse gasten die wel de mond vol hebben van klimaatverandering, maar ondertussen consumeren alsof het een olympische sport is. Een derde persoon wijst op een praktisch detail: “En het nieuwe servies was je ook niet eerst af voordat je het de eerste keer gebruikt?” 

Twijfels aan het verhaal

Tenslotte is er altijd wel iemand die het hele verhaal in twijfel trekt: “Vreselijk, wat een decadent onzinverhaal, geloof er niks van.” Maar geloofd of niet, het verhaal zorgt voor vermaak en een levendige discussie over de grenzen van luiheid en de absurditeit van wegwerpconsumptie. Misschien is dit wel de wake-up call die we nodig hebben. Of misschien ook niet, maar dan hebben we in ieder geval wat te lachen gehad.

Misschien een tip voor de gast

Check ook: First Dates-deelnemer die helemaal niets lust zorgt voor verbazing: ‘Vreselijk!’

You May Also Like