Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Deze ‘meest ondergewaardeerde’ Denzel Washington-film staat nu op Netflix

Denzel Washington's Meest Ondergewaardeerde Film Nu Op Netflix
Beeld: IMDB & YouTube MOVIE PREDICTOR

Ben je even klaar met kerstfilms en zoek je iets anders? Netflix biedt uitkomst met een film van Denzel Washington die door fans wordt omschreven als ‘echt ondergewaardeerd’. Denzel Washington’s meest ondergewaardeerde film is dus nu te zien op Netflix.

Denzel Washington’s *Man on Fire*

Denzel Washington, bekend van topfilms als *Training Day*, *The Equalizer*, *Flight* en *American Gangster*, heeft een reeks epische drama’s die je dit weekend kunt bekijken. Overweeg eens een Washington-marathon, en vergeet dan zeker niet een van zijn films uit de vroege jaren 2000, die volgens fans wat extra liefde verdient. Geregisseerd door Tony Scott, laat *Man on Fire* Washington schitteren in de rol van John W Creasy, een voormalig CIA-agent die wordt ingehuurd om een familie te beschermen tijdens een golf van ontvoeringen in Mexico-Stad.

Denzel Washington's Meest Ondergewaardeerde Film
Beeld: 20th Century Studios

Plot *Man on Fire*

Net als Creasy een band begint te vormen met het jonge meisje (Dakota Fanning) dat hij beschermt, wordt ze ontvoerd door een bloeddorstige schutter. Dit dwingt Creasy tot wraak op de verantwoordelijken. Met Christopher Walken en Radha Mitchell in de hoofdrollen, werd de film voor het eerst uitgebracht in 2004, maar is nu te streamen op Netflix. Gebruikers worden aangemoedigd de film een kans te geven. *Man on Fire* ontving gemengde recensies van critici, met een score van slechts 39 procent op Rotten Tomatoes’ Tomatometer, waarbij de film als ‘gemiddeld’ werd bestempeld.

Denzel Washington’s Meest Ondergewaardeerde Film

Toch denken andere filmliefhebbers daar anders over. Kijkers hebben de film een veel positievere Audience Score van 89 procent gegeven en prijzen de film online. Op de subreddit r/movies schreef een fan: “Vandaag Tony Scott’s *Man on Fire* na jaren weer gezien en ik moet zeggen dat het absoluut fantastisch is. Het omvat zijn stijl perfect; de acid trip cinematografie, de grimmige, realistische setting. Scott laat je echt voelen alsof je in het hart van Mexico bent. En Denzel geeft een van de beste optredens van zijn carrière in deze film.” De post vervolgde: “Ik bewonder ook de dynamiek tussen Denzel en Dakota Fanning; hun chemie voelt natuurlijk en Scott’s regie verkoopt de emotie tot aan de tranentrekkende climax.” 

Nu op Netflix

De term ‘ondergewaardeerd’ wordt vaak weggewuifd, maar volgens deze Reddit-post is *Man on Fire* echt ondergewaardeerd. “Een 47 op Metacritic en een 39% op RT? Crimineel.” Deze poster is niet de enige die om meer waardering voor de film vraagt. Andere gebruikers reageerden om in te stemmen. “Echt, deze film is zo verdomd geweldig. Nog steeds een van mijn favoriete Denzel-films,” schreef iemand. De lof gaat verder op diverse platformen. “De acteerprestaties van Denzel in ‘Man on Fire’ zijn gewoon zo goed,” schreef een fan. “Hij heeft echt subtiele en kwetsbare momenten van zorg die boven ras, geslacht, bloed en religie uitstijgen. Hij worstelt voor verlossing. Wat een legende.” Hoewel de film gemengde recensies heeft ontvangen, is het duidelijk dat veel fans van Washington denken dat het een hit is. Met de film nu op Netflix, kun je zelf beslissen aan wiens kant je staat!

Check ook: Kijkers bestempelen nieuwe Netflix-misdaad sensatie als “Beste Serie Ooit!”

You May Also Like