Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Kijkers bestempelen nieuwe Netflix-misdaad sensatie als “Beste Serie Ooit!”

Criminal Code netflix
Beeld: Criminal Code netflix

Netflix heeft er weer een hit bij met ‘Criminal Code’, een actievolle thriller die de harten van kijkers sneller doet kloppen. Deze serie, een mix van politie en boeven, heeft alles wat je van een topserie verwacht: spanning, drama en een onvergetelijke cast. Duik mee in het verhaal dat Netflix-abonnees op het puntje van hun stoel houdt!

De kracht van ‘Criminal Code’

‘Criminal Code’, een epische thriller die zich afspeelt op de grens van Brazilië en Paraguay, volgt een team van onderzoekers die een enorme som geld proberen terug te vinden na een grootschalige overval. Het verhaal van federale agent Benício, gespeeld door Rômulo Braga, en zijn persoonlijke missie om de dieven te vangen, houdt kijkers van begin tot eind geboeid.

Criminal Code
Beeld: Netflix

Criminal Code

Voor Benício is deze zaak meer dan alleen zijn werk; het is een persoonlijke vendetta. Zijn partner werd drie maanden eerder vermoord tijdens een grote gevangenisuitbraak, en hij is vastbesloten om de verantwoordelijken te vinden. Zijn zoektocht naar gerechtigheid voert hem naar Sem Alma, de man die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn collega. Netflix-kijkers zijn vol lof over ‘Criminal Code’. Op sociale media en forums wordt de serie omschreven als een van de ‘beste shows ooit’ op Netflix. Met een perfecte score op Rotten Tomatoes is het duidelijk dat deze serie een schot in de roos is.

Criminal Code
Beeld: Netflix

Een Team in actie

Samen met de nieuwe officier Suellen, gespeeld door Maeve Jinkings, gaat Benício tot het uiterste in hun zoektocht naar gerechtigheid. Hun vastberadenheid en onorthodoxe methoden, zoals het doorzoeken van achtergelaten voertuigen van de bende voor DNA, zorgen voor een meeslepend verhaal. Interessant is dat ‘Criminal Code’ geïnspireerd is op een echte overval die in 2017 plaatsvond in Ciudad del Este, Paraguay. De serie vertelt een gefictionaliseerd verhaal van deze historische gebeurtenis, waarbij de grenzen tussen fictie en realiteit vaak vervagen.

Een triomf voor Netflix

‘Criminal Code’ is een triomf voor Netflix, een serie die zowel de essentie van een spannende thriller vangt als een dieper verhaal over gerechtigheid en persoonlijke wraak vertelt. Met zijn rijke verhaallijn, boeiende personages en de perfecte mix van actie en drama, is het geen wonder dat deze serie zo hoog gewaardeerd wordt door kijkers wereldwijd. Ben je klaar voor een serie die je niet meer loslaat? ‘Criminal Code’ wacht op je!

Check ook:

You May Also Like