Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is het bedrag dat je moet verdienen om gelukkig te kunnen zijn

Jackpot winnaar spoorloos
Beeld: Pexels

Laten we diep duiken in een onderwerp waar men vaak met omwegen omheen praat: het sappige onderwerp van geld. Hoeveel van die glinsterende munten en kleurrijke briefjes hebben we daadwerkelijk nodig om die blije kriebel in onze buik te voelen? Dromen we van een bescheiden huisje tussen het groen, waar de vogels onze ochtendwekker zijn? Of zien we onszelf liever in een ultra modern penthouse met kranen die meer op kunstwerken lijken? 

Onderzoek 

Voor velen klinkt het idee van “meer geld” als zoete muziek in de oren. Wie wil er nou niet in weelde leven, een rustig werkritme hebben en soms naar een zonovergoten eiland vliegen, cocktail in de ene hand, boek in de andere? Maar wat als ik zeg dat er een ‘magische’ grens bestaat? Inderdaad, een punt waarop je geluk stopt met groeien, ongeacht de dikte van je portefeuille. Enkele knappe breinen van Princeton besloten om zich als financiële detectives op te stellen. Hun missie? Ontdekken welk jaarinkomen synoniem staat voor maximaal geluk. Hun bevinding? Een inkomen van ongeveer €63.700,- per jaar. Hè? Is dat niet verrassend normaal? Juist! Indien je meer dan dat verdient, garandeert dat niet automatisch een brede grijns op je gezicht. En voordat sommigen van jullie roepen: “Dit lijkt wel uit de lucht gegrepen!”, laat me je vertellen dat deze resultaten zijn ontleed uit de financiën en het welzijn van bijna een half miljoen mensen.

Dit is het bedrag dat je moet verdienen om gelukkig te kunnen zijn
Beeld: Pexels

Uitleg

De achterliggende gedachte is eenvoudig. Als je streeft naar een salaris ver boven die €63.700,-, kan het je meer kosten dan je lief is. Niet zozeer in geld, maar in de kostbare momenten van het leven. Tijd die je kunt doorbrengen met geliefden, je passies najagen, of gewoon languit op de bank met je favoriete serie (en ja, die zak chips hoort er ook bij). En voor degenen die denken dat alles in Amerika groter en beter is: misschien moeten we dat in dit geval met een korreltje zout nemen. Gezien de hogere levenskosten daar, is het heel goed mogelijk dat wij, Europeanen, voor een lager bedrag net zo gelukkig kunnen zijn. Twijfel je nog? Dit onderzoek staat niet op zichzelf. Gallup gooide ook wat onderzoeksdata in de mix en bevestigde een vergelijkbare range: afhankelijk van je woonplek ligt het ideale geluksinkomen tussen de €57.100,- en €71.400,-. Dus, wie weet? Die loterij winnen is misschien niet het gouden ticket naar geluk dat we altijd dachten!

Check ook: Ook Albert Heijn schaft contant geld af: Klanten zijn woest

Bron: welingelichtekringen.nl

You May Also Like