Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Na succes Barbie en Oppenheimer nu ook Barbenheimer-film in de maak

Na succes Barbie en Oppenheimer nu ook Barbenheimer-film in de maak
Beeld: YouTube Warner Bros. Pictures & Universal Pictures

We hebben bericht over een verrassend filmproject, dat de onwaarschijnlijke synergie van twee grote filmhits benut: de sprankelende wereld van “Barbie” en de intense dramatiek van “Oppenheimer”. Deze samensmelting heeft geleid tot de geboorte van een uniek filmconcept, een komedie die de vorm aanneemt van een satire: “Barbenheimer”. 

Barbenheimer

Deze film, die werkelijkheid wordt, flirt met de absurditeit door een verhaal te vertellen over een wetenschapper, niet zomaar een wetenschapper, maar een pop, die besluit een atoomwapen te ontwikkelen met een sinister doel voor ogen – niets minder dan het uitroeien van de mensheid. De poster van de film onthult al een voorproefje van de film’s donkere humor met de intrigerende slogan “D-Cup, A-Bomb”. De filmwereld heeft al kennis mogen maken met dit bijzondere project op de American Film Market, waar “Barbenheimer” voor verkoop werd aangeboden. Ondanks dat de acteurs nog niet zijn onthuld, circuleren er al verhalen over de intrigerende protagonist, Dr. Bambi J. Barbenheimer, een hoogbegaafde pop afkomstig uit een fictieve wereld genaamd Dolltopia. Dr. Barbenheimer is niet alleen een brein, maar heeft ook een liefje met de opvallende naam Twink Dollman. Het verhaal ontvouwt zich als Dr. Barbenheimer uit Dolltopia stapt, de echte wereld betreedt, en besluit nucleaire vergelding te zoeken als wraak voor de ruwe wijze waarop menselijke kinderen doorgaans met hun speelgoedpoppen omgaan.

Humor en muziek

Deze film belooft niet alleen een verhaal vol dark humor, maar ook een muzikaal element met ten minste een paar liedjes die door de personages worden gebracht. Achter dit project staat de veteraan van de B-films, Charles Band, die met zijn productiebedrijf Full Moon Features bekendstaat om het creëren van low-budget films. Band heeft de film omschreven als een onbeschaamde poging om kapitaal te slaan uit de populaire films van regisseurs Greta Gerwig en Christopher Nolan. Hij gaf zelfs toe dat het project “100 procent” een exploitatie is van deze grote filmreleases, maar benadrukt tevens de kans om te spelen met de eigenaardige mix van de twee zeer verschillende filmwerelden.

Releasedatum

Wat betreft de lancering van “Barbenheimer”, er zijn gemengde berichten over de releasedatum. JoBlo heeft eerder aangegeven dat er plannen waren om de film rond de kerstperiode uit te brengen op streaming platformen zoals Prime Video en de eigen dienst van Full Moon. Toch stelt Insider dat de productie van de film pas voorzien is voor 2024. Zonder een officiële bevestiging van deze data blijft het publiek in spanning wachten op het dynamische en ongetwijfeld explosieve debuut van “Barbenheimer”.

Check ook: Margot Robbie’s bankrekening groeit met Barbie’s succes

Bron: clint.be

You May Also Like