Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Banen die (voorlopig) veilig zijn voor AI en robotisering

Banen die (voorlopig) veilig zijn voor AI en robotisering
Beeld: Pexels

In een tijd waarin de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en robotisering steeds meer banen bedreigt, is het begrijpelijk dat velen zich afvragen welke carrières veilig zijn voor deze technologische verschuivingen. Gelukkig zijn er nog steeds banen die minder kwetsbaar zijn voor automatisering en die voorlopig veilig lijken te zijn. In dit artikel gaan we dieper in op enkele van deze banen die een zekere mate van immuniteit lijken te bieden tegen de opkomende golf van AI en robotisering. Deze banen bieden niet alleen stabiliteit op de arbeidsmarkt, maar kunnen ook waardevolle inzichten bieden voor diegenen die op zoek zijn naar een toekomstbestendige loopbaan.

Banen die (voorlopig) veilig zijn

De impact van automatisering en AI op de arbeidsmarkt is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt naarmate technologische vooruitgangen snelheid winnen. Jim Ford, auteur van “Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future”, deelt zijn inzichten over welke banen naar verwachting veilig zullen zijn voor de invloed van deze technologieën.

Volgens Ford zijn er drie categorieën banen die relatief geïsoleerd zullen zijn van de dreiging van automatisering. Allereerst zijn er banen die creativiteit vereisen in de zin van het genereren van nieuwe ideeën en concepten, zoals in de wetenschap, geneeskunde en rechten. Ten tweede zijn er banen die verfijnde interpersoonlijke relaties vereisen, zoals verpleegkundigen en onderzoeksjournalisten. Tot slot behoren banen die mobiliteit, behendigheid en probleemoplossend vermogen vereisen in onvoorspelbare omgevingen, zoals die van elektriciens en loodgieters, tot de derde veilige zone.

Terwijl technologie voortdurend evolueert, blijft het belangrijk om de impact ervan op de arbeidsmarkt te begrijpen en ons voor te bereiden op de veranderingen die het met zich mee kan brengen.

Check ook: HALLO 2024: VROUW IDENTIFICEERT ZICH ALS ROBOT

You May Also Like