Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Op deze 4 manieren kun je gratis Formule 1 kijken in 2024

Viaplay Tariefverhoging
Beeld: Instagram Max Verstappen

Kijk je ook alweer uit naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen? In 2024 kunnen Formule 1-fans zich verheugen op een opwindende ontwikkeling: gratis Formule 1-kijken. Een baanbrekende verandering in de uitzendrechten heeft de wereld van de autosport op zijn kop gezet en belooft een breder publiek dan ooit tevoren te bereiken. Met de mogelijkheid om zonder extra kosten van ’s werelds meest prestigieuze races te genieten, is het een spannende tijd voor Formule 1-liefhebbers over de hele wereld. Maar wat heeft geleid tot deze opmerkelijke verschuiving en hoe zal het de manier waarop we naar de sport kijken veranderen? Laten we in dit artikel duiken en ontdekken wat er achter het gratis Formule 1-kijken in 2024 schuilgaat.

Kosten zijn weer eens omhoog gegaan

Voor Formule 1-fans betekent het komende jaar een flinke financiële verandering als ze hun favoriete coureurs in actie willen zien. F1 TV Pro heeft namelijk aangekondigd dat ze de abonnementsprijzen verhogen, waardoor het maandabonnement stijgt van 7,99 euro naar 11,90 euro. Een jaarabonnement kost nu 94,99 euro in plaats van de eerdere 64,99 euro. Deze prijsstijging heeft bij veel fans vragen opgeroepen over hoe ze hun geliefde sport kunnen blijven volgen zonder de extra kosten. In dit artikel zullen we enkele mogelijkheden onderzoeken om Formule 1 te blijven kijken, zonder dat het je portemonnee te zwaar belast.

Gratis Formule 1 kijken

Gelukig kun je ook in 2024 gratis Formule 1 kijken! Het blijkt dat veel Formule 1-fans op zoek zijn naar manieren om de races zonder extra kosten te kunnen volgen. Gelukkig hebben we goed nieuws, want we hebben een aantal manieren voor je uitgezocht om precies dat te doen. Of je nu via je tv-abonnement, buitenlandse zenders of zelfs een VPN wilt kijken, we hebben alles voor je op een rijtje gezet, zodat je geen moment van de actie hoeft te missen in 2024. Op deze 4 manieren kun je gratis Formule 1 kijken in 2024:

 1. Buitenlandse zenders: Duitse RTL & Belgische zender RTBF
 2. Gratis Formule 1 kijken bij de NOS
 3. Deel een account met vrienden of familie: Viaplay & F1 TV Pro
 4. Online streams: Stream2watch, CricHD, Vipbox, StreaGaroo, Mobdro, Virpow, Motorsports Stream\
Gratis Formule 1 kijken
Beeld: Pexels Chris Peeters

Het seizoen van Max Verstappen

Het seizoen van 2023 was natuurlijk het seizoen van onze nationale held Max Verstappen, waarin hij indrukwekkende records heeft gevestigd en zijn Formule 1-carrière naar nieuwe hoogten getild. Check hier alle 8 (!) records die Max afgelopen seizoen wist te vestigen:

 1. Overwinningen in een seizoen: Max Verstappen behaalde maar liefst 19 overwinningen uit 22 races, waarmee hij zijn eigen record verbeterde.
 2. Meeste opeenvolgende overwinningen: Hij won 10 races op rij in één seizoen, wat zelfs Sebastian Vettel in 2013 niet kon evenaren.
 3. Hoogste winstpercentage: Met een winstpercentage van 86,36% overtreft Verstappen het oude record van Alberto Ascari uit 1952.
 4. Meeste podiums in een seizoen: Max Verstappen behaalde 21 podiumplaatsen uit 22 races, waarmee hij zijn eigen record uit 2021 verbrak.
 5. Grootste voorsprong op de tweede plaats in het kampioenschap: Hij eindigde het seizoen met een indrukwekkende voorsprong van 290 punten op de tweede plaats.
 6. Ronden aan de leiding: Verstappen leidde maar liefst 1003 ronden van de 1383, een historische mijlpaal in de Formule 1.
 7. Meeste punten in een seizoen: Max Verstappen behaalde 575 punten uit de mogelijke 620 punten, waarmee hij zijn eigen record uit 2022 verbeterde.
 8. Meeste overwinningen vanaf pole position: Met 12 overwinningen vanaf pole position verbreekt Verstappen het oude record van Sebastian Vettel en Nigel Mansell, die beide negen overwinningen vanaf pole hadden.

Het seizoen 2023 zal de boeken ingaan als een van de meest indrukwekkende seizoenen in de carrière van Max Verstappen, waarin hij tal van records heeft verbroken en zijn dominantie in de Formule 1 heeft laten zien.

Gaat Max komend jaar voor zijn vierde wereldtitel op rij? Ook in 2024 kun je gratis Formule 1 kijken!

gratis Formule 1 kijken in 2024
Beeld: Instagram Max Verstappen

Check ook:

You May Also Like