Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Winkelmanager Lidl ontslagen vanwege te hard werken

lidl

De meeste werkgevers zullen hartstikke blij met je zijn als je hard werkt en veel inzet toont. Maar dit is blijkbaar niet overal het geval. Zo zou Jean P., een winkelmanager die bij de Lidl in Barcelona werkte, zijn ontslagen omdat hij te hard werkte. Hij vond het belachelijk en heeft besloten om zijn werkgever voor de rechter te slepen.

De ijverige werknemer maakte volgens zijn leidinggevende een grote fout door iedere dag een uur te vroeg aanwezig te zijn. Die tijd gebruikte Jean om voorbereidingen te treffen, zoals rekken vullen en nieuw prijzen plakken. Jean meldde zich echter niet aan via de prikklok en dat zou het probleem zijn volgens zijn werkgever. Lidl moet namelijke elke werknemer per uur betalen en gratis werken zou dan ook uit den boze zijn. Het bedrijf zag het als een ‘grove schending’ van de arbeidsvoorwaarden.

Sinds april zou Jean enkele dagen in de gaten zijn gehouden en uit metingen bleek dat hij iedere dag gemiddeld 87 minuten zou overwerken zonder zich te registreren. En omdat in de arbeidsvoorwaarden van de Lidl staat dat elke minuut uitbetaald moet worden, werd besloten ze Jean de laan uit te sturen. 

De advocaat van Jean vind het belachelijk en zei dan ook: “Mijn cliënt wordt dus gestraft omdat hij te hard werkt en omdat hij de gang van zaken in zijn winkel correct wil zien verlopen” Volgens hem is het een hypocriete houding, want het bedrijf oefende tegelijk wel druk uit: de verkoopcijfers die de directie oplegde, moesten gehaald worden.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like