Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Jongens vinden stinkende “schat” ter waarde van minimaal €50.000,- op strand van Mallorca

ambergris2

Als je langs het strand loopt vind je vaak allerlei dingen zoals: lege flessen, stukken hout of een oude schoen. Vaak zijn deze vondsten niet veel waard, maar zo nu en dan kan er wel eens iets heel bijzonders tussen zitten. Zo zouden twee jonge Spanjaarden op een strand op Mallorca een klomp kostbare ambergrijs hebben gevonden.

Ambergrijs is een wasachtige substantie die kan ontstaan in de darmen van een potvis. Ambergrijs word ik de parfumindustrie gebruikt en is zo zeldzaam dat een kilo meer dan 10.000 euro opbrengt. Door een storm waren de zeldzame resten van een potvis in de vorm van een stinkende klomp op het strand aangespoeld.

De pizzabakker Soufian Akrach uit Andalusië is één van de gelukkige vinders, hij vertelde: “We konden het eerst niet geloven en we hebben het spul meerdere keren getest. Het is alsof we de lotte hebben gewonnen.” Soufian is een fan van natuurdocumentaires en wist daardoor dat het om ambergrijs ging. De vondst levert de twee Spanjaarden waarschijnlijk tussen de 50.000 en de 80.000 euro op.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like