Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Schilder vecht rijverbod aan “Alcohol? Die test werd beïnvloed door stoffen uit verf”

paint

Als je van de politie een rijverbod opgelegd krijgt is het niet zo makkelijk om hier onder uit te komen. Toch valt het altijd te proberen. Dit dacht een 46-jarige schilder uit De Panne waarschijnlijk ook. Hij probeert namelijk zijn rijverbod aan te vechten door te beweren dat de alcoholtest werd beïnvloed door stoffen uit verf.

De beroepsschilder wordt misschien definitief rijongeschikt verklaard omdat hij verslaafd zou zijn aan alcohol. Eerder werdt de man vervolgd omdat hij met 3,08 promille achter het stuur. Maar om aan te tonen dat hij alcoholprobleem zou hebben moest hij van de politierechter langsgaan bij een deskundige om een haartest te doen. Die deskundige verklaarde dat hij wel degelijk een alcoholprobleem had. Maar dat wordt door hem en zijn advocaat weerlegd doormiddel van een opmerkelijke verklaring.

De schilder beweerde dat hij tijdens de eerste haartest rechtstreeks van zijn werk al schilder kwam. Zijn haren waren de hele dag in contact gekomen met vluchtige stoffen uit de verf. Deze stoffen hebben een bepaalde samenstelling die een invloed gehad kunnen hebben op de test. Tijdens de tweede haartest was zijn haar net gewassen en dat gaf een compleet ander resultaat. De rechter vertelde: “We kunnen geen enkel risico nemen en daarom zullen we een derde haartest laten uitvoeren ”. Op 17 juni worden de nieuwe resultaten besproken.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like