Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

WTF: Canada roept gin terug die dubbel zoveel alcohol bevat als normaal

ginna

In de afgelopen jaren is de verkoop van gin weer flink omhoog geschoten vanwege de komst  van de ontzettend populaire gin-tonic. Niet alleen zou gin-tonic ontzettend lekker zijn, het drankje zou zelfs worden aangeprezen als het gezond drankje voor tijdens het uitgaan. Alleen in Canada wordt het op het moment afgeraden om gin van het merk Bombay Sapphire te drinken. Vanwege een productiefout zit er in de flessen niet 40 procent alcohol, zoals op het label staat, maar 77 procent.

De Canadese voedselinspectie liet weten dat het drinken van de gin “blijvende schade kan veroorzaken”. Het veel te hoge alcoholpercentage werd opgemerkt door ‘the Liquor Control Board of Ontario. Toen zij een test aan het doen waren en de gin veel te sterk bleek te zijn. Uiteindelijk werden er in het hele land 6000 flessen Bombay Sapphire teruggeroepen, maar ondanks de poging om de flessen te vernietigen, zijn er nog duizenden flessen spoorloos.

Bacardi Canada, die verantwoordelijk is voor de verkoop en distributie van Bombay Sapphire Gin, lieten weten dat consumenten in andere landen de drank gewoon kunnen blijven drinken. Alleen flessen met een serienummer afkomstig uit Canada hebben het hoge alcoholpercentage. De Canadese voedselinspectie heeft tot nu toe nog geen meldingen gehad van mensen die door het drinken van de alcohol ziek zijn geworden.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like