Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Willem Engel emigreert naar Paraguay: ‘respect voor mensenrechten hier verdwenen

willem engel
Beeld: Nieuwspaal

Willem Engel, bekend als de voorman van VirusWaarheid, gaat ons verlaten, zo maakt hij bekend in De erfenis van Engel, de podcast van het AD. Engel heeft besloten Nederland achter zich te laten en samen met zijn broer Jan en jurist Jeroen Pols te emigreren naar Paraguay.

Geschillen met de overheid

Het besluit komt voort uit verschillende geschillen, waaronder problemen met de Duitse autoriteiten en de Nederlandse Belastingdienst, die miljoenen euro’s van hen eisen. Jan Engel, die een stuk grond in Paraguay heeft gekocht, geeft aan dat hij bewust voor Paraguay heeft gekozen vanwege de rust en het gebrek aan overheidsinmenging. Hij ziet Paraguay als een land waar hij vrijer kan leven, zonder de constante inmenging van een overheid die de rechten van mensen niet respecteert. Hij merkt op: “Met de vereenzelviging van overheidsdiensten en de eenwording is het respect voor mensenrechten hier verdwenen.”

Willem Engel emigreert naar Paraguay: 'respect voor mensenrechten hier verdwenen
Beeld: Youtube

Project Paraguay

De groep, waaronder Jeroen Pols, heeft ‘Project Paraguay’ op poten gezet, waarbij ze tegen betaling hulp bieden bij emigratie naar Paraguay. Ze zien dit als een verdienmodel en promoten zichzelf als voorstanders van vrijheid. Pols benadrukt het belang van een kleinschalige overheid: “Ik denk dat het daar nog mogelijk is om op een vrije manier te leven, zonder een overheid die je constant terroriseert.”

Belastingproblemen

Ook Willem Engel verlaat Nederland, vooral om belastingproblemen te vermijden. Zijn vertrek zal echter geleidelijk zijn vanwege lopende juridische procedures. Hij is momenteel actief in Portugal en Spanje, waar hij bezig is met bouwprojecten om zich daar te vestigen. Hij geeft aan: “Het zal in het begin forensen zijn.”

Check ook: