Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Wijnramp in Portugal: Miljoenen liters rode wijn overstroomt straten en huizen

wijnramp portugal

Afgelopen week werd het pittoreske dorpje São Lourenco do Bairro in het hart van Portugal opgeschrikt door een ongekende gebeurtenis die de bewoners in verbijstering achterliet. Een gigantische vloedgolf van twee miljoen liter dieprode wijn overspoelde de straten van dit rustieke plaatsje, en de oorsprong van deze ongebruikelijke gebeurtenis lag bij een ogenschijnlijk onbeduidend foutje in een plaatselijk wijnbedrijf.

Oorzaak

Het drama ontvouwde zich toen twee reusachtige wijncontainers plotseling bezweken onder de immense druk van hun kostbare inhoud. Een onhoudbare scheur in de containers zorgde ervoor dat de wijn met een ongekende kracht de straten begon te overspoelen. Het resultaat was een stroom van meer dan 2.2 miljoen liter rode wijn, een hoeveelheid die vergeleken kan worden met de inhoud van een Olympisch zwembad. Het wijnbedrijf, dat zich bovenaan een heuvel bevond, zorgde ervoor dat de wijn als een wild kolkende rivier naar beneden stroomde, een angstaanjagend en onwerkelijk schouwspel dat de lokale bevolking met open mond deed staren. Bewoners, verbluft door de onverwachte wijnoverstroming, grepen naar hun smartphones en camera’s om dit buitengewone tafereel vast te leggen. De beelden verspreidden zich snel via sociale media, waardoor dit wonderlijke, zij het tragische, incident wereldwijde aandacht kreeg.

Chaos

Het verlies van deze enorme hoeveelheid wijn veroorzaakte niet alleen een financiële ramp voor het wijnbedrijf, maar bracht ook een enorme verspilling met zich mee. Ongeveer 1.7 miljard druiven waren voor niets geplet om deze wijn te produceren, wat benadrukte hoe kostbaar en arbeidsintensief de wijnproductie kan zijn. De schade reikte echter verder dan alleen financiële verliezen. De wijnstroom veranderde de straten in een chaotische waterval van rode substantie en richtte aanzienlijke schade aan. Auto’s, fietsen en allerlei persoonlijke eigendommen werden meegesleurd door de wijnstroom, waardoor de totale schade in de miljoenen liep. Huizen werden letterlijk ondergedompeld in de rode vloed, en iedereen die ooit heeft geprobeerd rode wijn uit kleding of stoffering te verwijderen, weet hoe uitdagend dit kan zijn.

Check ook: Aannemer breekt villa weer af nadat klant factuur niet wil betalen

Bron: internetgekkies.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like