Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Aannemer breekt villa weer af nadat klant factuur niet wil betalen

Beeld: Pexels

Geld heeft altijd al een bron van conflicten en spanningen tussen mensen gevormd, en het verhaal dat zich afspeelde op Guilford Road in Stoneygate, Leicester, Verenigd Koninkrijk, is daar een treffend voorbeeld van. Deze laan is bezaaid met majestueuze eengezinswoningen, elk met een waarde van ongeveer £540.000. Echter, te midden van deze pracht en praal, prikkelt een verwoest huis de nieuwsgierigheid van voorbijgangers.

Eigenaar in buitenland

Dit huis is gehavend, met een dak dat ontbreekt en overal ligt puin verspreid. Hoe kan het dat een woning met zo’n aanzienlijke waarde compleet is vernietigd als gevolg van een geld-gerelateerd geschil? Dit verhaal werpt licht op een ongebruikelijke reeks gebeurtenissen die tot een schokkende daad hebben geleid. De eigenaar van dit huis, een 40-jarige man, bevond zich op het moment van de sloop in het buitenland, genietend van een welverdiende vakantie. In zijn afwezigheid, nam een aannemer echter een uiterst drastische stap door het dak te vernielen en de tuin te bedelven onder een berg puin. Maar waarom zou iemand tot zo’n extreme en angstaanjagende actie overgaan? Het antwoord blijkt te liggen in een escalerend conflict over geld tussen de eigenaar en de bouwer.

Voor de vernieling (Foto embedded van leicestermercury.co.uk)

Huis afgebroken

Het verhaal begon met de beste bedoelingen. De eigenaar en de bouwer wilden samenwerken om het huis te transformeren tot de ideale woonplek voor het gezin. Ze streefden naar een uitbreiding van meerdere kamers, een nieuw dak, volledig vernieuwde bedrading en bovenal, een milieuvriendelijke transformatie van het hele gebouw. Echter, al snel ontstond er wrijving tussen de twee partijen. De bouwer voerde het werk uit op een manier die de verwachtingen van de eigenaar teleurstelde, en de kwaliteit van het werk liet te wensen over. De eigenaar, terecht kritisch over het onprofessionele werk dat was geleverd, weigerde een bedrag van £3.500 te betalen voor werk dat verre van adequaat werd geacht. Terwijl de eigenaar zich op vakantie begaf om wat rust te vinden, begon de situatie dramatisch te verslechteren. Terwijl hij zich elders ontspande, veranderde zijn thuisfront in een bouwterrein. Overal werden steigers opgezet, en de verbouwing nam een duistere wending toen buren opmerkten dat de metselaars begonnen met het afbreken van het werk dat tot dan toe was gedaan.

Na de vernieling (Foto embedded van leicestermercury.co.uk)

Totale vernieling

Nu staat het huis bijna op het punt van totale vernieling, en de buurtbewoners zijn furieus. Ze zijn niet alleen boos over de vernieling van dit waardevolle pand, maar maken zich ook zorgen over hoe de staat van het huis het imago van de hele buurt aantast. De eigenaar staat nu voor een immense uitdaging: het herstellen van zijn eigendom en de reputatie van de buurt. Hij heeft aangekondigd dat hij contact zal opnemen met de gemeenteraad van Leicester om te achterhalen hoe de schade op passende wijze kan worden aangepakt. De vraag blijft echter hangen: hoe heeft een geschil over geld geleid tot een dergelijk tragisch resultaat, waarbij een huis van meer dan £500.000 vrijwel is vernietigd?

Check ook: Ex valt lunchroom-eigenaar aan door overdreven emotionele review te plaatsen

Bron: curioctopus.nl

Beeld: leicestermercury.co.uk & Pexels

You May Also Like