Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op WK Pizza in Italië

Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op Wereldkampioenschap Pizza in Italië
Beeld: Instagram Banco

Bij het prestigieuze Caputo Cup World Pizzaiolo Championship in Italië heeft een Taiwanese chef, Liu Wen-Jun van BANCO Wood-Fired Pizza, de culinaire wereld verrast door een derde plaats te behalen met een pizza die je niet elke dag ziet. Samen met store manager Lu Rui-Hua overtrof hij 600 andere deelnemers met zijn originele Smoked Ham Pizza met Golden Diamond Ananassaus.

Een creatieve doorbraak

De keuze voor ananas, een ingrediënt dat zelden wordt geassocieerd met traditionele Italiaanse pizza, bleek een succesvolle gok. De Golden Diamond ananas, gekozen vanwege zijn natuurlijke zoetheid die aan tomaten doet denken, werd kunstig geïntegreerd in het traditionele Neapolitaanse pizzaproces door Liu. Hij verwerkte het ananasvlees tot een fijne pasta en paste het vochtgehalte zorgvuldig aan, waardoor het gemakkelijk over het deeg verspreid kon worden.

Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op Wereldkampioenschap Pizza in Italië
Beeld: Instagram Banco

Wereldkampioenschap pizza in Italië

Deze prestatie markeert de eerste keer dat een pizza met ananas in Italië een award heeft gewonnen, wat bijdraagt aan een groeiende trend waarbij chefs traditionele recepten heroverwegen. Deze benadering van Liu en de gelijktijdige inspanningen van Gino Sorbillo uit Napels, die ook een ananaspizza introduceerde, onderstrepen een beweging richting culinaire innovatie binnen de traditionele kaders van de Italiaanse pizzakunst.

Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op Wereldkampioenschap Pizza in Italië
Beeld: Instagram Banco

De toekomst van pizza innovatie

Gevraagd naar zijn toekomstige plannen, benadrukte Liu dat deze wedstrijd hem heeft geïnspireerd om verder te experimenteren met Taiwanese landbouwproducten en hun potentieel in pizzas. Hij hoopt met zijn unieke aanpak meer mensen te verleiden tot het proeven van nieuwe en verrassende smaakcombinaties.

Een nieuwe kijk op pizza

De introductie van de Golden Diamond Ananaspizza op de wereldmarkt door Liu is een bewijs van de creativiteit en het potentieel van globale invloeden op lokale tradities. Dit moedigt zowel consumenten als chefs aan om buiten de bekende kaders te denken en nieuwe smaken te omarmen. Ben jij klaar om je culinaire horizon te verbreden met deze innovatieve en bekroonde creatie?

Check ook:

You May Also Like