SGXL.NL -De grappigste berichten op het internet!
    • Humor
    • Films & Series
    • Life
    • Celebs
    • Muziek
    • Sport
    Font ResizerAa
    SGXL.NL -De grappigste berichten op het internet!SGXL.NL -De grappigste berichten op het internet!
    Search
    Sign In Sign In
    Follow US
    Made by ThemeRuby using the Foxiz theme. Powered by WordPress
    Home » Blog » Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op WK Pizza in Italië
    Eten & Drinken

    Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op WK Pizza in Italië

    thalena
    Laatst bijgewerkt: 28 juni 2024 12:03
    thalena
    2 min lezen
    Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op Wereldkampioenschap Pizza in Italië
    Beeld: Instagram Banco
    SHARE

    Bij het prestigieuze Caputo Cup World Pizzaiolo Championship in Italië heeft een Taiwanese chef, Liu Wen-Jun van BANCO Wood-Fired Pizza, de culinaire wereld verrast door een derde plaats te behalen met een pizza die je niet elke dag ziet. Samen met store manager Lu Rui-Hua overtrof hij 600 andere deelnemers met zijn originele Smoked Ham Pizza met Golden Diamond Ananassaus.

    Inhoud
    Een creatieve doorbraakWereldkampioenschap pizza in ItaliëDe toekomst van pizza innovatieEen nieuwe kijk op pizza

    Een creatieve doorbraak

    De keuze voor ananas, een ingrediënt dat zelden wordt geassocieerd met traditionele Italiaanse pizza, bleek een succesvolle gok. De Golden Diamond ananas, gekozen vanwege zijn natuurlijke zoetheid die aan tomaten doet denken, werd kunstig geïntegreerd in het traditionele Neapolitaanse pizzaproces door Liu. Hij verwerkte het ananasvlees tot een fijne pasta en paste het vochtgehalte zorgvuldig aan, waardoor het gemakkelijk over het deeg verspreid kon worden.

    Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op Wereldkampioenschap Pizza in Italië
    Beeld: Instagram Banco

    Wereldkampioenschap pizza in Italië

    Deze prestatie markeert de eerste keer dat een pizza met ananas in Italië een award heeft gewonnen, wat bijdraagt aan een groeiende trend waarbij chefs traditionele recepten heroverwegen. Deze benadering van Liu en de gelijktijdige inspanningen van Gino Sorbillo uit Napels, die ook een ananaspizza introduceerde, onderstrepen een beweging richting culinaire innovatie binnen de traditionele kaders van de Italiaanse pizzakunst.

    Ananaspizza van Taiwanese chef wint derde plaats op Wereldkampioenschap Pizza in Italië
    Beeld: Instagram Banco

    De toekomst van pizza innovatie

    Gevraagd naar zijn toekomstige plannen, benadrukte Liu dat deze wedstrijd hem heeft geïnspireerd om verder te experimenteren met Taiwanese landbouwproducten en hun potentieel in pizzas. Hij hoopt met zijn unieke aanpak meer mensen te verleiden tot het proeven van nieuwe en verrassende smaakcombinaties.

    Een nieuwe kijk op pizza

    De introductie van de Golden Diamond Ananaspizza op de wereldmarkt door Liu is een bewijs van de creativiteit en het potentieel van globale invloeden op lokale tradities. Dit moedigt zowel consumenten als chefs aan om buiten de bekende kaders te denken en nieuwe smaken te omarmen. Ben jij klaar om je culinaire horizon te verbreden met deze innovatieve en bekroonde creatie?

    Check ook:

    https://sgxl.nl/deze-pizza-hut-heeft-een-schildpad-pizza-op-het-menu
    TAGGED:ItaliëPizzawinaar
    Deel dit artikel
    Facebook Email Copy Link

    Volg ons

    Volg ons op social media

    Dit vind je misschien ook leuk

    Deze supereenvoudige frikandelbroodjes zijn nu al het beste idee van 2025
    Eten & Drinken

    Deze supereenvoudige frikandelbroodjes zijn nu al het beste idee van 2025

    thalena
    1 augustus 2025
    Read More
    McDonald's XXL burger
    Eten & Drinken

    McDonald’s gaat gigantische XXL burger op de kaart te zetten!

    thalena
    29 juli 2025
    Read More
    Waarom heet een bitterbal eigenlijk zo
    Eten & Drinken

    Waarom heet een bitterbal eigenlijk een bitterbal?

    thalena
    21 juli 2025
    Read More
    Frikandel Sliders
    Eten & Drinken

    Recept voor ‘Hollandse Haute Cuisine’ Frikandel Sliders gaat knetterviral: ’12/10!’

    thalena
    13 juli 2025
    Read More
    200 hot dogs
    Eten & Drinken

    Dame probeert in één zit 200 hot dogs weg te werken in bizarre challenge

    thalena
    11 juli 2025
    Read More
    De frikanpizza
    Eten & Drinken

    De ‘Frikanpizza’ zou wel eens een nieuwe culinaire megahit kunnen worden!

    thalena
    11 juli 2025
    Read More
    Broodje Frikandel XL is de ultieme guilty pleasure
    Eten & Drinken

    Broodje Frikandel XL gaat knetterviral: ‘Ik wil dit broodje NUUU!’

    thalena
    10 juli 2025
    Read More
    prijs van friet
    Eten & Drinken

    Dit is de reden van de explosieve prijsstijging van friet: ‘400% duurder geworden’

    thalena
    9 juli 2025
    Read More
    Gast ontdekt 3 jaar oude cheeseburger en hamert erop: het resultaat is verbijsterend!
    Eten & Drinken

    Gast doet verbluffende ontdekking nadat hij met hamer op 3 jaar oude cheeseburger van McDonald’s slaat

    Wiraisha
    23 juli 2025
    Read More
    Deze Kapsalon Bal uit de Jus heeft alles om een instant classic te worden!
    Eten & Drinken

    Deze Kapsalon Bal uit de Jus heeft alles om een instant classic te worden!

    thalena
    23 juni 2025
    Read More
    • Over ons
    • Privacy policy
    • Notice and takedown
    • Adverteren
    • Contact
    • Boekingen
    • Disclaimer

                          Copyright @ 2025 SGXL Alle rechten voorbehouden

    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?