Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Handige Harry tovert Funda-krot om tot absoluut droomhuis!

Waarde Funda huis stijgt bijna dubbel na fantastische makeover
Beeld: Funda & Instagram fundamakeovers

Het is geen alledaags verschijnsel: een woning die bijna verdubbelt in waarde na een make-over. Toch is dit precies wat er gebeurde met een woning in het Friese kustplaatsje Paesens, die recent op Funda verscheen. De waarde van het huis steeg drastisch nadat een handige klusser zijn werk had gedaan.

Van charmant naar verbluffend

Eerst kostte het huis op Funda €129.000 voor een woonoppervlak van 66m2, maar na een uitgebreide renovatie staat het nu te koop voor maar liefst €250.000 voor 63m2. Wat is er precies veranderd om zo’n forse prijsstijging te rechtvaardigen? Vóór de renovatie werd de woning omschreven als een plek waar je heerlijk kon uitwaaien en tot rust komen, op loopafstand van Werelderfgoed de Waddenzee. De oude beschrijving roept beelden op van een knus en authentiek huis, met details zoals een balkenplafond, historische tegeltjes uit 1800 en een bedstedewand. Bovendien bevond het zich in het schilderachtige tweelingdorp Paesens-Moddergat, dat bekendstaat om zijn rijke visserijhistorie.

Wat maakt de nieuwe waarde zo hoog?

Hoewel de exacte specificaties van de renovatie in de foto’s hieronder zijn gegeven, kunnen ook enkele andere factoren deze waardestijging verklaren:

  • Moderniseringsproces: Onder het beheer van de nieuwe eigenaren heeft het huis een transformatie ondergaan. Het interieur is volledig opnieuw ontworpen en gemoderniseerd. Deze verandering heeft het huis niet alleen een modernere uitstraling gegeven, maar heeft het ook toegankelijker en aantrekkelijker gemaakt voor een groter scala aan geïnteresseerden.
  • Optimalisatie van de woonruimte: Hoewel de totale woonoppervlakte van het huis enigszins is verkleind, heeft dit geen afbreuk gedaan aan het comfort en de leefbaarheid. Integendeel, door een slimme herindeling van de ruimtes is het wooncomfort juist verhoogd. Dit komt doordat elke vierkante meter nu effectiever wordt benut.
  • Nieuwe voorzieningen en verbeteringen: De woning is voorzien van diverse upgrades die de levensstandaard verhogen. Niet alleen is er geïnvesteerd in een ultramoderne keuken en een eigentijdse badkamer, maar er is ook gedacht aan duurzaamheid met de integratie van energiezuinige oplossingen. Bovendien is de buitenruimte aangepakt: denk aan een grotere tuin of een uitgebreid terras, waardoor het buitenleven een nieuwe dimensie krijgt.
  • Strategische en pittoreske locatie: Wat dit huis echt onderscheidt, is de ongeëvenaarde locatie. Gelegen op een steenworp afstand van de adembenemende Waddenzee en vlakbij het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer, biedt het een natuurlijke oase van rust en schoonheid. De nabijheid van stedelijke gemakken zoals Dokkum en Anjum maakt het niet alleen geschikt voor permanent verblijf, maar ook een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een recreatieve woning.

Check hieronder het Funda huis dat in waarde stijgt na de fantastische makeover:

Benieuwd naar hoe het huis eruit zag voor de makeover? Check het op de website van Funda zelf.

Check ook: Handige klusser laat vraagprijs Funda-bouwval verdubbelen na bizarre renovatie

Bron: Instagram fundamakeovers & Funda