Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Handige klusser laat vraagprijs Funda-bouwval verdubbelen na bizarre renovatie

Handige klusser laat vraagprijs Funda-bouwval verdubbelen na bizarre renovatie
Beeld: Instagram fundamakeovers

Wanneer je door de straten van Haarlem wandelt, stuit je op tal van historische panden met elk hun eigen verhaal. Maar de laatste tijd heeft één bijzonder pand in de Molijnstraat veel aandacht getrokken: Molijnstraat 50. Dit pand was voorheen op Funda te vinden voor een vraagprijs van €485.000. Voor een oppervlakte van 102m2 en in de bouwvalstaat waarin het zich bevond, leek dit voor velen een risicovolle investering. Toch zag een handige klusser het potentieel en besloot de sprong te wagen met een uiteindelijke koopsom van €452.500. En hij verdubbelde de vraagprijs van deze Funda-bouwval na een bizarre renovatie.

Transformatie

De staat van het pand bij aankoop was allesbehalve ideaal. Afgebladderde verf, een lekkend dak, verouderde elektra en versleten vloeren waren slechts enkele van de vele problemen. Maar voor deze klusser, met een scherp oog voor detail en een voorliefde voor restauratie, was dit eerder een uitdaging dan een probleem. Wat volgde was een bijna onherkenbare transformatie. Het pand onderging niet alleen de nodige reparaties en renovaties om het weer bewoonbaar te maken, maar werd ook uitgebreid om een grotere leefruimte te creëren. De totale oppervlakte steeg naar 126m2. Maar de grootste verrassingen bevonden zich binnen de muren. De klusser koos ervoor om de originele kenmerken van het pand, zoals de houten balken en sierlijke ornamenten, te behouden en te restaureren. Tegelijkertijd werden moderne voorzieningen geïntegreerd, zoals een open keuken met hoogwaardige apparatuur, luxe badkamers en slimme huisautomatiseringssystemen.

Prijs verdubbeld

Het meest opvallende van de renovatie is echter de creatieve indeling en het gebruik van ruimte. Er is een spectaculaire vibe gecreëerd die de woonkamer verbindt met de bovenste verdieping, waardoor een gevoel van ruimte en licht ontstaat. Bovendien is er een verborgen kelder toegevoegd, ideaal voor opslag of een wijnkelder. Met de renovatie voltooid, kwam het pand opnieuw op de markt. De vraagprijs? Een verbluffende €900.000. Een bedrag dat de originele investering ruimschoots rechtvaardigt, gezien de kwaliteit en originaliteit van de verbouwing. De transformatie van Molijnstraat 50 is een inspirerend voorbeeld van hoe visie, vakmanschap en doorzettingsvermogen een bouwval kunnen veranderen in een droomhuis. Het bewijst dat, zelfs in een verzadigde vastgoedmarkt, er nog steeds kansen zijn voor degenen die verder kijken dan het oppervlakkige.

Check ook: Deze opknapper is de goedkoopste woning met privé-zwembad op Funda

Bron: Instagram fundamakeovers

You May Also Like