Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Vrouwen die in hun slaap praten zijn extra zeldzaam

Vrouwen die in hun slaap praten zijn extra zeldzaam
Beeld: Unsplash

Dat vrouwen veel praten, is voor niemand een geheim, maar ben je tijdens het slapen ook altijd lekker druk in gesprek, én ben je een vrouw? Dan ben je extra bijzonder! Uit een studie in het Journal Brain and Development blijkt dat vrouwen die in hun slaap praten over een bijzondere eigenschap beschikken. Het schijnt dat ze een hoger empathisch vermogen hebben dan vrouwen die dat niet doen. Mensen die in hun slaap praten, zijn bovendien sneller geneigd om andere mensen te helpen.

5 procent

Zo blijkt dat maar 5 procent van alle mensen in hun slaap praten, en over het algemeen doen vooral mannen dat. Helaas is het lang niet altijd duidelijk wat iemand dan vertelt in zijn of haar slaap. Mensen die praten in hun slaap maken ’s nachts bepaalde stoffen aan. Die zorgen ervoor dat je stembanden platliggen, waardoor je rustig kan slapen. Bij deze 5 procent functioneert dit dus niet helemaal zoals het zou moeten, waardoor ze in hun slapen gewoon doorkletsen.

in slaap praten
Beeld: Unsplash

Sommige mensen zijn echter nog veel actiever in hun slaap dan alleen praten, zo ook deze dame die de beelden van haar bizarre nachtelijke avonturen op TikTok zet. Check het in de video hieronder:

Bron en beeld: Girlscene, UnSplash

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like