Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Doodverklaarde vrouw komt ineens weer tot leven in lijkhuis

Wonderbaarlijke ontwaking: Vrouw verrast personeel door te ademen in lijkhuis
Beeld: Wikipedia

Geloof het of niet, in een lijkenuis in Nebraska vond onlangs een scène plaats die zo uit een horrorfilm lijkt te komen. Een 74-jarige vrouw, Constance Glantz, die doodverklaard was en naar het lijkhuis was gebracht, bleek plots nog te ademen! Dit bizarre incident zorgt voor opschudding en roept serieuze vragen op over de procedures in hospicezorg en lijkhuizen.

Ademen in lijkhuis

In de vroege ochtenduren in het Butherus-Maser & Love Funeral Home in Lincoln, stuitte een medewerker op iets onverwachts tijdens de voorbereidingen voor een uitvaart: Constance Glantz, officieel doodverklaard en overgebracht vanuit een hospice, was nog in leven! De medewerker aarzelde geen moment en belde direct 911, een actie die mogelijk het leven van mevrouw Glantz redde.

De reactie van de autoriteiten

De autoriteiten reageerden onmiddellijk na de oproep. Lancaster County Chief Deputy Ben Houchin benadrukte tijdens een persconferentie hoe uitzonderlijk deze situatie was, zelfs na meer dan dertig jaar in het vak. Dit incident roept belangrijke vragen op over de protocollen die gevolgd worden in zorginstellingen en de controles voorafgaand aan het uitgeven van een overlijdensverklaring.

Wonderbaarlijke ontwaking: Vrouw verrast personeel door te ademen in lijkhuis
Beeld: Pixabay

Medische en juridische gevolgen

Na haar ontdekking werd Glantz snel naar een lokaal ziekenhuis gebracht waar ze de nodige zorg ontving. Ondanks dat er geen aanwijzingen zijn voor criminele intenties vanuit het verzorgingstehuis, loopt er nog een onderzoek. Deze gebeurtenis onderstreept de noodzaak voor striktere controle en verificatieprocessen binnen medische en uitvaartpraktijken.

Wat nu voor Constance Glantz?

Het incident met Constance Glantz heeft niet alleen lokale, maar ook nationale aandacht getrokken, waarbij velen zich afvragen hoe zoiets kon gebeuren. Voor nu is de gemeenschap opgelucht dat het leven van mevrouw Glantz gespaard is gebleven en kijkt men kritisch naar de procedures die moeten voorkomen dat zoiets weer gebeurt.

Dit ongekende voorval in Nebraska dient als een dringende herinnering aan de zorgsector over de cruciale noodzaak van nauwkeurigheid bij het vaststellen van overlijden. Het verhaal van Constance Glantz, die letterlijk uit de dood ontwaakte, laat zien dat fouten in de medische praktijk diepgaande gevolgen kunnen hebben. Hoe zal deze ervaring onze kijk op hospicezorg en de procedures rondom overlijdensverklaringen veranderen?

Check ook:

You May Also Like